O Nasdaq οδηγεί τις αγορές σήμερα!

10:44 12/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν την ημέρα διαπραγμάτευσης χτες για να ξεκινήσει μια πολυάσχολη εβδομάδα για τον κλάδο. Οι δείκτες άνοιξαν δυνατά, έχασαν τη δυναμική τους και υποχώρησαν, στη συνέχεια σημείωσαν άνοδο μέχρι το απόγευμα για να κλείσουν με μεγάλα κέρδη για την ημέρα.

Ο Nasdaq Composite έκανε άλμα 1,1%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,7% και ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,3%. Οι μετοχές της Big

Tech ήταν σταθερά επικεφαλής: η Amazon.com κέρδισε 3,5%, η Meta Platforms σημείωσε άνοδο 3,3% και η Tesla σημείωσε άνοδο 10,1%. (Περισσότερα για αυτό παρακάτω.)

Η Apple θα είναι στο επίκεντρο αύριο, καθώς η πιο πολύτιμη εταιρεία της αγοράς φιλοξενεί την ετήσια εκδήλωση παρουσίασης του φθινοπώρου. Αναμένονται νέα iPhone, Apple Watches και πιθανώς AirPods.

«Κανείς δεν περιμένει μια σημαντική αναθεώρηση του iPhone – η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι πιθανό να είναι μια μετατόπιση από τις ιδιόκτητες υποδοχές Lightning της Apple στο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρότυπο USB-C», γράφει ο Eric Savitz του Barron. «Θα υπάρχουν νέοι επεξεργαστές, βελτιωμένες κάμερες, λεπτότερο πλαίσιο και μερικές άλλες τροποποιήσεις».

Και μην ξεχνάτε και τις υψηλότερες τιμές. Με τις μετοχές της Apple να σημειώνουν μεγάλα κέρδη φέτος και τις ανησυχίες για τη ζήτηση για iPhone στην Κίνα, υπάρχει μια καλή συμφωνία σε αυτόν τον κύκλο αναβάθμισης.

Επίσης αύριο, η Alphabet θα πάει σε δίκη στην Ουάσιγκτον, DC για να αντιμετωπίσει κατηγορίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αρκετούς γενικούς εισαγγελείς ότι η μητρική Google κατέχει παράνομο μονοπώλιο στην αγορά αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

«Το θέμα είναι αν η μητρική εταιρεία Alphabet έχει χρησιμοποιήσει βήματα για να εδραιώσει την κυριαρχία της στην αγορά αναζήτησης με τρόπο που παραβιάζει την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία», γράφει ο Έρικ. «Η Google λέει ότι το συντριπτικό πλεονέκτημα του μεριδίου αγοράς της στην αναζήτηση στο Διαδίκτυο αντικατοπτρίζει τη χρησιμότητα του προϊόντος και όχι οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Δεν είναι μόνο αυτό. Ένα σημαντικό τεστ της όρεξης των επενδυτών για μετοχές τεχνολογίας θα έρθει αργότερα αυτή την εβδομάδα με τη μορφή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Arm Holdings. Οι μετοχές είναι προγραμματισμένες να τιμολογηθούν το βράδυ της Τετάρτης με τη διαπραγμάτευση να ξεκινά την Πέμπτη στο Nasdaq. Ο Όμιλος SoftBank εισάγει ένα μερίδιο στην εταιρεία σχεδιασμού τσιπ που θα μπορούσε να αποτιμήσει την Arm σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το παράθυρο IPO έχει ουσιαστικά κλείσει για το μεγαλύτερο μέρος των δύο ετών. Ο τρόπος με τον οποίο οι τιμές και η απόδοση του βραχίονα αυτή την εβδομάδα μπορεί να τονώσει ή να μειώσει την όρεξη από άλλες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας που περιμένουν στα φτερά.

Πάνω από όλα αυτά —και με συνέπειες για κάτι περισσότερο από μετοχές τεχνολογίας— είναι το ημερολόγιο οικονομικών δεδομένων αυτής της εβδομάδας. Το αποκορύφωμα θα είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου: Ο δείκτης τιμών καταναλωτή βγαίνει την Τετάρτη και μετά ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Αυτό που θα συμβεί εκεί πιθανότατα θα καθορίσει τη μακρο-αφήγηση τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

DJIA: +0,25% στις 34.663,72
S&P 500: +0,67% στις 4.487,46
Nasdaq: +1,14% στις 13.917,89

Ελλάδα:

Η Ελλάδα θα ρίξει το ενδιαφέρον της στο ύψος των ζημιών μετά τις καταστροφές στην Θεσσαλία… σίγουρα η περιοχή θα χρειαστεί πάνω από χρόνο για να συνέλθει πλήρως! Οι ζημιές υπολογίζονται πάνω από 2.5 δις τουλάχιστον, πιθανόν στα 3 δις με τα μέτρα να αγγίζουν τα 7 δις σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις! Ποιες κατασκευάστηκες εταιρείες θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση; Η Ελβάλ;

Keywords
Αναζητήσεις
o-nasdaq-odigei-tis-agores-simera.htm
Τυχαία Θέματα