Nέα ανοδική αναθεώρηση στόχων βλέπει η Πειραιώς – Το όραμα του CEO Χρήστου Μεγάλου για τη Neobank Snappi
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μίας νέας θετικής αναθεώρησης στόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας με τους αναλυτές των διεθνών οίκων, καθώς τα αποτελέσματα ρεκόρ του δευτέρου τριμήνου της τράπεζας και συνολικά τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου, το επιτρέπουν.
Ο κ. Μεγάλου εστίασε στην πιστωτική επέκταση της Πειραιώς και στα σημάδια αλλαγής τάσης στα στεγαστικά δάνεια που έπαψαν να μειώνονται στο χαρτοφυλάκιο των δανείων, στην κάλυψη των τελικών απαιτήσεων MREL, ενάμιση χρόνο πριν την
Το 2024 ξεκίνησε δυναμικά για την Πειραιώς, με το πρώτο εξάμηνο να επιβεβαιώνει τη σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη ή υπέρβαση των ετήσιων στόχων, είπε ο κ. Μεγάλου αναφέροντας πως η τράπεζα έφερε 0,47 ευρώ κέρδη ανά μετοχή, με ετήσια άνοδο 41% και 18% απόδοση ιδίων κεφαλαίων, από 14% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. «Τα ισχυρά αποτελέσματα μας επιτρέπουν να αυξήσουμε σε 16% τον ετήσιο στόχο για απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έναντι αναθεωρημένης – εκτίμησης 15%, είπε.
Τα καθαρά έσοδα τόκων NII, είναι 528 εκατ. ευρώ στο 2ο τρίμηνο δηλαδή αυξημένα 2% από το πρώτο τρίμηνο και επίσης αυξημένα 8% από πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ στο εξάμηνο, είναι 1.045 εκατ. ευρώ δηλαδή αυξημένα 12% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο πέρυσι.
Αλλά δεν οφείλονται αποκλειστικά στο margin, 2,7% ευθυγραμμισμένο με το στόχο. Η καθαρή πιστωτική επέκταση είναι 1,2 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και αυτή η αύξηση των δανείων έρχεται έναντι στόχου 1,6 δισ. ευρώ για όλη τη χρονιά φέτος, γεγονός που σημαίνει ότι κι εδώ ο ετήσιος στόχος θα ξεπερασθεί.
Ο κ. Μεγάλου μιλώντας για τη Snappi, που θα επεκταθεί σε 4 ξένες αγορές ξεκινώντας την εμπορική λειτουργία σε εννέα μήνες, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μεταφορά πελατών και «κανιβαλισμός», όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Είπε ακόμα, ότι ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων CET 1 θα υπερβεί το 14% στο τέλος του έτους ενώ περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για διανομή του 30% των κερδών του 2024 στους μετόχους.
Να σημειωθεί, ότι από τα 3,2 δισ. ευρώ εκταμιεύσεων στο 2ο τρίμηνο, περίπου 1,5 δισ. ευρώ είχαν αποδέκτες ΜμΕ και ιδιώτες και περίπου 1,7 δισ. ευρώ μεγάλες επιχειρήσεις και ναυτιλία.
Στα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Μεγάλου είπε, ότι το σύνολο της αγοράς δέχθηκε ώθηση από το πρόγραμμα «Σπίτι Μου», με την Τράπεζα Πειραιώς να κατέχει μερίδιο 31%, με εκταμιεύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η περίμετρος των δανείων της Πειραιώς που συνδέεται με τις ενισχύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, φθάνει τα 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 400 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί, 700 εκατ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί, ενώ 700 εκατ. ευρώ αναμένουν.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ομολογεί – 23 χρόνια μετά – την ενοχή του
- Τα ονόματα όσων χρωστούν πολλά σε Εφορία και ΕΦΚΑ
- ΓΑΙΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος
- Σεισμός με επίκεντρο το Ιράν
- Ο πληθωρισμός βάζει δύσκολα στην ΕΚΤ και με παραινέσεις δεν πέφτουν οι τιμές
- New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ
- Υπέρογκες αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα: Τι απαντά η Εθνική Ασφαλιστική και τι δεν απαντά το HHG
- Αυστηροί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και πιέσεις για μειώσεις τιμών οι υποσχέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης
- Χρεωμένοι με μέση οφειλή 690 ευρώ στον ΕΦΚΑ 216.443 ασφαλισμένοι με παράλληλη απασχόληση
- Η τεχνητή νοημοσύνη καθορίζει την ισχύ των κρατών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Nέα ανοδική αναθεώρηση στόχων βλέπει η Πειραιώς – Το όραμα του CEO Χρήστου Μεγάλου για τη Neobank Snappi
- Πρωινό σχόλιο: Η Fed ανοίγει την πόρτα για μειώσεις επιτοκίων
- Διακοπές ευεξίας: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος έναντι των παραδοσιακών διακοπών
- BYD: Ανακοίνωσε πολυετή στρατηγική συνεργασία με την Uber
- Επιστροφή επενδυτών και ανόδου, με τα μεγάλα κέρδη ΤΙΤΑΝ και Πειραιώς
- Συνεχίζεται η χρηματοδότηση του ΕΛΚΕΘΕ
- Noval Property: Πιστοποίηση LEED Gold για το σύγχρονο κτήριο logistics
- ΑΑΔΕ: Σε δημόσια διαβούλευση η ταξινόμηση των ΚΑΔ με βάση την υπαγωγή ή όχι των σχετικών δραστηριοτήτων σε ΦΠΑ
- Samsung Electronics: Λανσάρει βελτιωμένες κάρτες microSD 1TB
- ΚΤΕΛ: Εξασφάλιση δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεων για φοιτητές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη μάχη Ντρισμπιώτη, Ντούσκος και πόλο
- Βόμβα στην οικονομία από τις κενές θέσεις εργασίας - Οι κλάδοι που υποφέρουν
- Χρεωμένοι με μέση οφειλή 690 ευρώ στον ΕΦΚΑ 216.443 ασφαλισμένοι με παράλληλη απασχόληση
- Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για τους χαμηλούς μισθούς και την πανάκριβη καθημερινότητα
- Ακόμη ένας λόγος για να πούμε όχι στα επεξεργασμένα κρέατα - Πώς επηρεάζουν τον εγκέφαλο
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραδόθηκαν τα πρώτα F-16
- Η AS Company S.A. προχώρησε στη σύναψη συμβάσεων αποκλειστικής διανομής
- Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Μαδούρο κατηγορεί τους ηγέτες της αντιπολίτευσης πως έχουν «αίμα στα χέρια»
- «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την Αττική Οδό, υπογράφεται τον Σεπτέμβριο η σύμβαση