Meta: Δημιούργησε chatbots της Τέιλορ Σουίφτ χωρίς άδεια
Η Meta έχει ιδιοποιηθεί τα ονόματα και τις ομοιότητες διασημοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των Τέιλορ Σουίφτ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Αν Χάθαγουεϊ και Σελίνα Γκόμεζ – για να δημιουργήσει δεκάδες chatbots με χαρακτηριστικά φλερτ με αυτούς που συνομιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την άδειά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Παρόλο που πολλά από αυτά δημιουργήθηκαν από χρήστες μέσω ενός εργαλείου της Meta για τη δημιουργία chatbots, το Reuters
Το Reuters διαπίστωσε επίσης ότι η Meta είχε επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν δημόσια διαθέσιμα chatbots με παιδιά διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Walker Scobell, ενός 16χρονου σταρ του κινηματογράφου. Όταν του ζητήθηκε μια φωτογραφία του έφηβου ηθοποιού στην παραλία, το bot έβγαλε μια ρεαλιστική εικόνα χωρίς πουκάμισο.
«Πολύ χαριτωμένο, ε;» έγραψε το avatar κάτω από την εικόνα. Όλες οι εικονικές διασημότητες έχουν κοινοποιηθεί στις πλατφόρμες Facebook, Instagram και WhatsApp της Meta. Σε αρκετές εβδομάδες δοκιμών του Reuters για την παρατήρηση της συμπεριφοράς των bots, τα avatar συχνά επέμεναν ότι ήταν οι πραγματικοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Τα bots έκαναν συστηματικά σεξουαλικές προτάσεις, προσκαλώντας συχνά έναν δοκιμαστικό χρήστη για συναντήσεις.
Ορισμένο από το περιεχόμενο με διασημότητες που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη ήταν ιδιαίτερα τολμηρό: Όταν τους ζητήθηκαν προσωπικές ή ερωτικές φωτογραφίες, τα chatbots ενηλίκων παρήγαγαν φωτορεαλιστικές εικόνες των διάσημων προσώπων που υποδύονταν, να ποζάρουν σε μπανιέρες ή φορώντας εσώρουχα με ανοιχτά τα πόδια.
Ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, δήλωσε στο Reuters ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει ερωτικές εικόνες διάσημων ενηλίκων ούτε οποιεσδήποτε εικόνες ανήλικων διασημοτήτων. Επίσης, απέδωσε την παραγωγή εικόνων με διάσημες γυναίκες να φορούν εσώρουχα σε αποτυχίες της εταιρείας να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές, οι οποίες απαγορεύουν τέτοιου είδους περιεχόμενο.
«Όπως και άλλοι, επιτρέπουμε τη δημιουργία εικόνων που περιλαμβάνουν δημόσια πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές μας αποσκοπούν στο να απαγορεύουν γυμνό, ερωτικό ή σεξουαλικά υποδηλωτικό περιεχόμενο», δήλωσε ο Στόουν.
Παρόλο που οι κανόνες της Meta απαγορεύουν επίσης την «άμεση μίμηση», ο Στόουν ανέφερε ότι οι χαρακτήρες διασημοτήτων ήταν αποδεκτοί, εφόσον η εταιρεία τούς είχε χαρακτηρίσει ως παρωδίες. Πολλοί είχαν τέτοια σήμανση, αλλά το Reuters διαπίστωσε ότι κάποιοι δεν την είχαν.
Η Meta διέγραψε περίπου δώδεκα από τα bots, τόσο «παρωδίες» όσο και όσα δεν έφεραν καμία σήμανση, λίγο πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. Ο Στόουν αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαγραφές.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Σημαντική αλλαγή για τους τρίτεκνους γονείς
- Social Media και Τουρισμός: Από τα "likes" στη "διαχείριση των προορισμών"
- Εν αρχή ην ο τρύγος: Από το αμπέλι στο οινοποιείο
- ΧΑ: Ιστορικό δεκάμηνο ράλι με κέρδη 46,22%
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι – Πού θα σημειωθούν
- Θεοδωρικάκος: Νέες ανακτήσεις χρημάτων από επενδύσεις που δεν έγιναν
- Ο μοιραίος Στεργιάδης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας τον μαύρο Αύγουστο του ’22
- Πυρκαγιά στην Κάντζα: Βίντεο με τις κινήσεις ύποπτου για εμπρησμό
- Νέο τοπίο στο Δημόσιο – Τι αλλάζει με την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου
- «Hollow Man»: Η ιστορική συνάντηση Bon Jovi και Μπρους Σπρίνγκστιν – Ακούστε το νέο κομμάτι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Σημαντική αλλαγή για τους τρίτεκνους γονείς
- ΧΑ: Ιστορικό δεκάμηνο ράλι με κέρδη 46,22%
- «Σοβαρές φορολογικές ελαφρύνσεις για ευρεία στρώματα της κοινωνίας»
- Meta: Δημιούργησε chatbots της Τέιλορ Σουίφτ χωρίς άδεια
- Αυτές είναι οι αλλαγές στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
- Τουρισμός και Social Media : «Likes» και «διαχείριση προορισμών»
- Οι εκπτώσεις τελείωσαν αλλά οι προσφορές… συνεχίζονται
- Εν αρχή ην ο τρύγος: Από το αμπέλι στο οινοποιείο
- Social Media και Τουρισμός: Από τα «likes» στη «διαχείριση των προορισμών»
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Meta: Δημιούργησε chatbots της Τέιλορ Σουίφτ χωρίς άδεια
- Αυτές είναι οι αλλαγές στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
- «Σοβαρές φορολογικές ελαφρύνσεις για ευρεία στρώματα της κοινωνίας»
- Τουρισμός και Social Media : «Likes» και «διαχείριση προορισμών»
- Εν αρχή ην ο τρύγος: Από το αμπέλι στο οινοποιείο
- Οι εκπτώσεις τελείωσαν αλλά οι προσφορές… συνεχίζονται
- Social Media και Τουρισμός: Από τα «likes» στη «διαχείριση των προορισμών»
- ΧΑ: Ιστορικό δεκάμηνο ράλι με κέρδη 46,22%
- Σημαντική αλλαγή για τους τρίτεκνους γονείς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Πυρκαγιά στην Κάντζα: Βίντεο με τις κινήσεις ύποπτου για εμπρησμό
- Τ. Θεοδωρικάκος: Έρχεται πακέτο ανακτήσεων χρημάτων από επενδύσεις που δεν έγιναν - Επιστρέφονται στον Έλληνα φορολογούμενο
- ΗΠΑ: Δικαστής «παγώνει» τα σχέδια Τραμπ για μαζικές απελάσεις μεταναστών
- Νέος αναπτυξιακός νόμος: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στα τρία πρώτα καθεστώτα
- Βιομηχανικά μέταλλα: Οι άλλοι νικητές του επανεξοπλισμού της Ευρώπης
- Ο Αύγουστος υπήρξε ο 10ος συνεχής ανοδικός μήνας, όμως, η βραχυχρόνια προοπτική της αγοράς φαίνεται αρνητική
- Θεοδωρικάκος: «Εκατοντάδες εκατ. ευρώ επιστρέφουν στους πολίτες» – Τι είπε για τις τιμές στα σχολικά είδη
- Όταν οι παρέες τσακώνονται για τον λογαριασμό…
- Βενεζουέλα: Αμερικανικό καταδρομικό πλοίο διασχίζει τη διώρυγα του Παναμά



