Joker: «Πράσινος» ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

08:47 29/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τα οχήματα της αμερικανικής TESLA αποτελούν διακαή πόθο για τους περισσότερους εξ’ ημών, καθώς πρόκειται για ένα τεχνολογικό «θαύμα» και λιγότερο για ένα απλό – ηλεκτρικό όχημα.

Τις αρετές της TESLA και συνολικά της ηλεκτροκίνησης φαίνεται πως εκτίμησε ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος ο οποίος κυκλοφορεί με ένα TESLA Y, κόκκινου χρώματος, που μεταξύ άλλων προσφέρει αυτονομία – σε όλες τις εκδόσεις – μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων. Παρά 4 χιλιόμετρα, η απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη…

Βέβαια, η συγκεκριμένη επιλογή του Mακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έρχεται να επιβεβαιώσει συνολικά τον τρόπο σκέψης του, γεγονός που ενισχύεται και από την στάση τους για τις νέες ταυτότητες, όπως επίσης και την ευρύτερη σχέση του με την τεχνολογία την οποία φαίνεται πως «αγκαλιάζει» με κάθε τρόπο.

Δεν είναι λίγες, εξάλλου οι φορές που ο Μακαριώτατος έχει πάει «κόντρα» σε παγιωμένες, όσο και αναχρονιστικές αντιλήψεις, προωθώντας στην πράξη μια εκσυγχρονιστική ατζέντα, όσο προχωρημένη μπορεί να θεωρείται αυτή για έναν οργανισμό που στηρίζεται σε ξεπερασμένη λογική και δοξασίες του (πολύ) πάλαι ποτέ, όπως ισχύει για την Εκκλησία της Ελλάδας

Μάλιστα, ο Κ. Ιερώνυμος δεν έχει διστάσει να επιλέξει τον δύσβατο, αντιδημοφιλή και κοπιώδη δρόμο της αμφισβήτησης από στελέχη, ακόμη και ιεράρχες, της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλη του ποιμνίου του.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος έχει αποφασίσει να είναι χρήσιμος, παρά διακοσμητικός, σύγχρονος παρά αναχρονιστικός, εξελικτικός και όχι αμετακίνητος σε θέσεις που αναδύουν έντονα την οσμή ναφθαλίνης. Και δη, πολυκαιρισμένης…

Ως μαθητής της Α’ Λυκείου και κατά το ήμισυ της Β’ Λυκείου, είχα την τύχη (μα και τιμή, όπως θα αντιληφθείτε στις γραμμές που ακολουθούν) να έχω ως θεολόγο και καθηγητή Θρησκευτικών στο σχολείο έναν ιερωμένο. Από την πρώτη ημέρα κήρυττε κάτι που τότε φάνταζε μέχρι και… αιρετικό, εντούτοις όμως σήμερα, ακούγεται εξαιρετικά «φωτεινό»: «Πίστευε ΚΑΙ ερεύνα! Για να πιστέψεις, ΠΡΕΠΕΙ να ερευνήσεις και να πειστείς!».

Όποιος δεν φοβάται ή νιώθει αδύναμος για τις ιδέες του, είναι σίγουρο πως όχι απλά καλωσορίζει τις ερωτήσεις, την αμφισβήτηση, την επιφυλακτικότητα, αλλά την ενισχύει. Κι αυτό, καθώς η δύναμη του κρύβεται στην γνώση που διαθέτει!

Αντίστοιχα και ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, έχοντας βαθιά γνώση του περιεχομένου που διακονεί και σε συνάρτηση με την αδιαμφισβήτητη πίστη του, βαδίζει σε έναν δρόμο αρετής, όσο και ξεκάθαρων επιλογών. Δίχως να ρωτά ή να αναμένει την επιβράβευση ή την αναγνώριση κάποιου.

Keywords
Αναζητήσεις
joker-prasinos-o-makariotatos-archiepiskopos-k-ieronymos.htm
Τυχαία Θέματα