Joker o Πέτρος Κωστόπουλος (και πάλι)

11:06 6/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ήταν κάποτε ένας πανίσχυρος εκδότης. Με το ΚΛΙΚ, με το Nitro, με το Down Town. Αδιαμφισβήτητα. Η τελευταία απόπειρα, όμως, του Πέτρου Κωστόπουλου, να επανέλθει στα μίντια, στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία. Και, δη, μέσα σε λίγους μήνες.

Τον Ιανουάριο του 2023 είχε ανακοινωθεί ότι αναλάμβανε σύμβουλος έκδοσης όλων των Μέσων του ομίλου της Alpha Editions του ομίλου Σμυρνιωτάκη, όπου CEO ήταν ο πολύπειρος Παναγιώτης Ροτζιώκος.

Η

Alpha Editions εκδίδει τα περιοδικά 4 Τροχοί, Hello!, Nitro, 7 Μέρες TV και τα διαδικτυακά Provocateur.gr, Nitro.gr, TheNotebook.gr και Faysbook.gr.

Τι ακολούθησε; Ότι εξαφανίστηκε από την έκδοση το ιστορικό περιοδικό Nitro (κάποια στιγμή είχε ακουστεί ότι θα κυκλοφορούσε με τη Real News αλλά δεν προχώρησε) ενώ το nitro.gr, κατόπιν (σοφής… επιλογής) της ιδιοκτησίας εξελίχθηκε σε… intronews.gr. Τι nitro, τι intro διότι, άκουσον άκουσον, θεωρούσαν ως «τοξικό» το brand name του «Nitro».

Μέσα σε λίγους μήνες όμως ο Κωστόπουλος, με τις αποφάσεις και τις επιλογές του, κατόρθωσε να οδηγήσει προς την έξοδο σχεδόν όλη την ομάδα του κάποτε πανίσχυρου Provocateur.gr, τη μισή ομάδα του εξ αρχής επιτυχημένου intronews.gr και, κατόπιν, να αποτελέσει παρελθόν από την εταιρεία. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ροτζιώκος.

Άγνωστο τι θα γίνει με τα Μέσα του ομίλου, όπου υπάρχουν και οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους (αλλά και στους ίδιους) ενώ έχουν γίνει και αρκετές απολύσεις ενώ στα εν λόγω σάιτς απέμειναν ελάχιστα άτομα έναντι πενιχρών μισθών.

ΥΓ. Κυκλοφορεί εδώ και μερικά 24ωρα στη μιντιακή πιάτσα ότι σε μερικούς εργαζόμενους δημοσιογράφους της Alpha Editions, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους, προτάθηκαν εναλλακτικές τύπου να γίνουν… οδηγοί της εταιρείας!

Αδιανόητα πράγματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα