Joker: O «λαμπερός» Μυτιληναίος, η Αττικής της Βρεττού, ο ΕΟΤ και ένα Quiz

06:52 19/7/2023 - Πηγή: Emea.gr
Η (εξωτερική) «λάμψη» του Μυτιληναίου, «κρύβει» τις (εσωτερικές) δυσλειτουργίες

Μπορεί, πρόσφατα, ο Όμιλος Μυτιληναίος να «σήκωσε» με μεγάλη ευκολία 500 εκατ. ευρώ και όλα να δείχνουν τέλεια, αλλά αν μια μέρα κινηθείς πέριξ ή ακόμη και εντός των γραφείων του, διαπιστώνει κάποιος πως τα πράγματα – τελικά – δεν είναι και τόσο λαμπερά, όσο φαντασιώνονται ορισμένοι.

Η παλιά (και αναπόφευκτα γερασμένη) διοικητική ομάδα που «τρέχει» από πολλών ετών τον Όμιλο δείχνει να… κρατά αντίσταση στους νέους συναδέλφους (λέμε τώρα) που έχει φέρει ο πρόεδρος, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως

η διοικητική του ομάδα χρειάζεται εκ βάθρων ανανέωση.

Ωστόσο, οι «παλιοί» δείχνουν να κρατούν απαραβίαστα τα «τείχη» που με τη σειρά τους θεμελιώνουν και επιβάλουν τρόπον τινά την παρουσία τους εκεί, επί των πραγμάτων. Αποτέλεσμα; Μεταξύ άλλων να κινούν το «μαγαζί» με τους δικούς τους, ράθυμους, ξεπερασμένους ρυθμούς. Κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς ο Βαγγέλης Μυτιληναίος θέλει να τα αλλάξει όλα και κυρίως να «μεταγγίσει» νέο διοικητικό «αίμα», διαμορφώνοντας μια πανίσχυρη, φρέσκια, άφθαρτη και νέα διοικητική ομάδα που με τη σειρά της θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον κορυφαίο επιχειρηματικό Όμιλο με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα, η οποία συμπεριλαμβάνει ένα διαρκώς εντεινόμενο πλήθος από αγορές του εξωτερικού!

Η Τράπεζα Αττικής της Ελένης Βρεττού

Κι ενώ πολλοί προσπαθούν να τοποθετήσουν πρόσθετα πρόσωπα στο «κάδρο», εντούτοις όμως είναι -πλέον- ξεκάθαρο πως μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, η Τράπεζα Αττικής έχει – διοικητικά – ταυτιστεί πλήρως με τα «θέλω» και τις απαιτήσεις της CEO της τράπεζας, Ελένης Βρεττού. Η τελευταία, σε πρόσφατη συνέντευξη της, στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, κατέγραψε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Κάποιοι (και) το έβλεπαν (και) το έλεγαν.

Αβέβαιο μέλλον – Για ποιον, όμως;

Ένα από τα στόρυ που αναμένεται να μας απασχολήσουν προσεχώς έχει να κάνει με την ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Συνολικότερα. Ήτοι, τόσο την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τον Γενικό Γραμματέα. Βλέπετε, η Άντζελα Γκερέκου και ο Δημήτρης Φραγκάκης, αντίστοιχα, βρίσκονται σε μια περίεργη θέση σε ότι αφορά στη σκακιέρα των εξελίξεων, μετακινήσεων ή ακόμη και αποστρατειών σε σχέση με το προσωπικό που κατέχει καίριας σημασίας θέσεις και ρόλους στη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο με την ανάληψη των καθηκόντων από μέρους της νέας κυβέρνησης, τελεί υπό διαδικασία επαναξιολόγησης.

Μάλιστα, η φημολογία κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα έφερε την κα Γκερέκου να αποτελεί μια από τις δύο βασικές προτάσεις προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Αυτό, σε περίπτωση που δεν θα συνέχιζε η Ρόδη Κράτσα. Κάτι, που όπως είναι γνωστό δεν έγινε πράξη και έτσι όλα παρέμειναν ως έχουν, παρότι οι σχετικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην προαναφερθείσα Περιφέρεια έδειξαν σημαντικά νούμερα και αυξημένη δημοφιλία της ωραίας Κερκυραίας.

Βέβαια, τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν ως… παρακαταθήκη για την επόμενη τετραετία, πολλώ δε μάλλον προκειμένου να παραμείνει στην θέση της, την οποία εποφθαλμιούν πολλοί, πολλές για την ακρίβεια, μια εκ των οποίων μπορεί να φέρει επίθετο συνδεδεμένο με τις πάλαι ποτέ ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας μας από το ΠΑΣΟΚ, εντούτοις όμως συνδέεται με προσωπική φιλία μέσω του συζύγου της με τον Πρωθυπουργό. Έτσι δεν είναι, Άννα;

Μιας και ο λόγος για φιλίες και διασυνδέσεις, στην ίδια (για να μην πούμε ακόμη μεγαλύτερες και ισχυρότερες, εάν θέλουμε να είμαστε απολύτως ακριβείς) κατηγορία ανήκει και ο νυν Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Βλέπετε, ο κ. Φραγκάκης έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη» (2000-2003), επιστημονικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων (2004-2013) και σύμβουλός του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2013-2014).

Είναι αυτό που λέμε Μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη…

Οπότε, παρά τις -μύχιες- διαθέσεις από Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας μεριά, ο ΓΓ του ΕΟΤ φαντάζει (και είναι μέχρι αποδείξεως του εναντίου) untouchable. Για να μην αναφέρουμε πως δίπλα στη φιλόδοξη Υπουργό Τουρισμού, βρίσκεται η δυναμική Βορειοελλαδίτισα Έλενα Ράπτη, η οποία διαθέτει ανοικτή (πιο άμεση και αποτελεσματική, δεν γίνεται) γραμμή με τον «σκληρό» πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου και εις εκ των πυλώνων του επιτελικού κράτους.

Πολλά νεύρα προβλέπονται οσονούπω να επικρατούν εντός του υπουργικού γραφείου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο…

Quiz

Σε ποιο – τραπεζικό – «μαγαζί», (εξαιρετικά) υψηλόβαθμό στέλεχος (για την ακρίβεια πιο υψηλόβαθμο ΔΕΝ γίνεται) συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί που του κρύβουν τις καραμέλες στο πάνω ράφι με αποτέλεσμα να κρύβεται και να αποφεύγει ακόμη και το «αφεντικό». Πως είπατε; Όχι, δεν είναι αυτός το αφεντικό. Ακόμη, τουλάχιστον!

Αντιθέτως, Deputy με λένε…

Keywords
Αναζητήσεις
joker-o-laberos-mytilinaios-i-attikis-tis-vrettou-o-eot-kai-ena-quiz.htm
Τυχαία Θέματα