Eurobank: Ισχυρό τρίτο τρίμηνο προβλέπει η Optima Bank

15:17 1/11/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Optima Bank, σε έκθεσή της διατηρεί σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στα 2,38 ευρώ για την Eurobank, ενώ προβλέπει ισχυρό τρίτο τρίμηνο, με υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 274 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 39% σε σχέση με το β’ τρίμηνο, αλλά 66% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη στο Q2 είχαν ενισχυθεί από έκτακτα κέρδη 111 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή
στην Ελληνική Τράπεζα.  Σε ότι αφορά στα καθαρά κέρδη, στο εννεάμηνο αναμένονται να φτάσουν στα 958 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13% στο έτος, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να αναμένονται στα 890 εκατ. ευρώ (μειωμένα 5%). Αν τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, η τράπεζα θα υπερβεί τον ετήσιο στόχο για κέρδη 1,04 δισ. ευρώ. 

Η Οptima αναμένει ότι η Eurobank θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 558 εκατ. ευρώ το Q3 αυξημένα 3% στο τρίμηνο και κατά 37% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα από προμήθειες να διαμορφώνονται στα 135 εκατ. ευρώ.   

Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία 0,82, με discount 4% σε σχέση με τις τράπεζες της ΝΑ Ευρώπης και με premium 16% έναντι των ελληνικών. Ωστόσο, η Optima θεωρεί ότι η μετοχή θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με σημαντικό premium, δεδομένου του ισχυρότερου προφίλ σε όρους απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RoTE). 

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 7 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

Keywords
Τυχαία Θέματα