DB.one: Ξεχωριστή εμπειρία με open space κουζίνα και fusion επιλογές από τον chef Tunc

11:32 18/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τον Απρίλιο το αθηναϊκό κοινό υποδέχτηκε το DB.one, ένα νέο εστιατόριο στη Γλυφάδα, που έχει ήδη αναχθεί σε δημοφιλή επιλογή όσων λατρεύουν τις ιδιαίτερες κοπές κρέατος. 

Το DB.one αποτελεί ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο, ιδανικό για τη βραδινή έξοδο με φίλους ή για το επαγγελματικό δείπνο.  Ο υψηλής αισθητικής χώρος του είναι σχεδιασμένος με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, προσφέροντας άνεση και κομψότητα. 

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η open space κουζίνα, όπου επιτρέπει στον επισκέπτη να παρακολουθήσει τη διαδικασία

παρασκευής των πιάτων του προσεγμένου μενού με εμπνευστή τον chef, Ulas Tunc, ο οποίος μετρά πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.

Στο μενού του εστιατορίου «πρωταγωνιστούν» οι ποιοτικές κοπές κρέατος αλλά και τα fusion πιάτα που εμπλέκουν αρμονικά πρώτες ύλες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Με στόχο ένα γαστρονομικό ταξίδι υψηλών απαιτήσεων, το DB.one χρησιμοποιεί κοπές κρεάτων αποκλειστικά από την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, από φάρμες οι οποίες λειτουργούν σεβόμενες τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας. 

Παράλληλα, το εστιατόριο επιδιώκει να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, για αυτό και επιλέγει να χρησιμοποιεί μερικά από τα καλύτερα προϊόντα προερχόμενα από εγχώριους παραγωγούς.

Το «μυστικό» της βαθιάς νοστιμιάς που χαρακτηρίζει τα πιάτα του εστιατορίου, βρίσκεται στην προσεκτική διαχείριση των πρώτων υλών. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη, η ομάδα επαγγελματιών του DB.one διαχειρίζεται με προσοχή τις διαφορετικές κοπές, ακολουθεί πιστά τις απαιτούμενες διαδικασίες φύλαξης των κρεάτων και προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα επιλογής της κοπής που επιθυμεί από τη «βιτρίνα κρεάτων» του εστιατορίου. 

Επιπλέον, το μενού του DB.one διαθέτει fusion επιλογές, που φέρουν την έμπνευση και την υπογραφή του Chef Ulas Tunc, όπου επιδιώκει την τελειότητα μέσα από ανατρεπτικούς συνδυασμούς προϊόντων.

«Τα επόμενα χρόνια κριτήριο επιλογής του πελάτη θα είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το κάθε εστιατόριο στην τοπική κοινωνία»

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου της εστίασης αλλά και των τάσεων που κυριαρχούν στη γαστρονομία, ο σεφ, Ulas Tunc, επισημαίνει: 

«Το κοινό ταξιδεύει, ενημερώνεται και χρησιμοποιεί την τεχνολογία ως εργαλείο σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Οι πελάτες κάνουν κρατήσεις και παραγγέλνουν με νέους τρόπους και αποζητούν εμπειρίες εξόδου και γαστρονομίας που να ξεχωρίζουν. 

Από πλευράς τους τα εστιατόρια ανακαλύπτουν δημιουργικούς τρόπους να έρθουν κοντά με τους πελάτες τους και να εντοπίσουν το target group τους μέσα από τις δυνατότητες του digital marketing.

Οι τάσεις στο φαγητό ανανεώνονται συνεχώς, όπως για παράδειγμα η στροφή και το ενδιαφέρον για τη μοριακή γαστρονομία, που πλέον έχει περιοριστεί. Οι τάσεις στη γαστρονομία έχουν εφήμερο χαρακτήρα, αυτό όμως που πιστεύω ότι θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια και που θα αποτελεί κριτήριο επιλογής του πελάτη, είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το κάθε εστιατόριο στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στο περιβάλλον».

Keywords
Αναζητήσεις
dbone-xechoristi-ebeiria-me-open-space-kouzina-kai-fusion-epiloges-apo-ton-chef-tunc.htm
Τυχαία Θέματα