Business Voice #38 – The Electrokinetic Issue: nrg incharge

10:47 2/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το δίκτυο φόρτισης incharge της nrg, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα με 30 σημεία ταχείας επαναφόρτισης!

Οι φορτιστές του δικτύου incharge ανήκουν στους πλέον προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα. Οι 23 ταχυφορτιστές από τους 30 είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Σ.Ε.Α. Shell

& AVIN, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το ταξίδι της Ηλεκτροκίνησης για τον Έλληνα οδηγό.

Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για τον οδηγό όσο και για το περιβάλλον, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν υψηλό συντελεστή ενεργειακής απόδοσης και χαμηλότερο αποτύπωμα ρύπων από τα αντίστοιχα συμβατικά οχήματα που διαθέτουν, αποκλειστικά, κινητήρες εσωτερικής καύσης. Aπό τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία nrg έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με το BMW GROUP, ηγέτη στην αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με γνώμονα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του κοινού.

* Του Ηλία Πετρή, Strategy and Business Development Manager της nrg

Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα;

Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και απ’ όταν το ξεκινήσαμε, συναντάμε σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Μία από τις άμεσες προκλήσεις μας υπήρξε και παραμένει η πλήρης κάλυψη των εθνικών αυτοκινητοδρόμων με ταχυφορτιστές – να κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα για όλους. Η ανάπτυξη υποδομών φόρτισης που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μετακινήσεων εκτός πόλης, καλύπτοντας ταυτόχρονα τους νέους χρήστες στα αστικά κέντρα, στις περιφερειακές περιοχές της χώρας όσο και στα γραφικά νησιά μας. Επιπλέον, ενώ πολλοί Έλληνες είναι γοητευμένοι από τα ηλεκτρικά οχήματα, το αρχικό κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων προβληματίζει ακόμα αρκετούς καταναλωτές.

Η Ελλάδα, με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και τις πολυποίκιλες γραφικές διαδρομές της, προσφέρει μια εξαιρετική βάση για να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα το ιδανικό μέσο μεταφοράς. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά, είναι προφανή και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερη προσοχή. Καθώς παρατηρείται μια δυναμική άνοδος της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, το ταξίδι προς αυτήν δείχνει όλο και πιο ενδιαφέρον και αποδοτικό. 

Ποιες είναι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα είναι θετική. Έχοντας ήδη ξεπεράσει τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης για την πρώτη περίοδο διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο στόλο της χώρας, προσδοκούμε βάσιμα σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εκτιμούμε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια τα ηλεκτρικά οχήματα θα εξελιχθούν σε κάτι περισσότερο από μια απλή τάση. Ο αριθμός των ταξινομήσεων στις κατηγορίες των ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζει συνεχή άνοδο, και με την αυξανόμενη προσοχή της πολιτείας στις πρωτοβουλίες βιώσιμης ενέργειας, μπορούμε να αναμένουμε ότι θα εφαρμοστούν περισσότερες ενθαρρυντικές πολιτικές στον τομέα.

Την εν λόγω πρόβλεψη ενισχύει περαιτέρω η αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν τα περιβαλλοντικά και μακροπρόθεσμα οικονομικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων, η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά. Αν συνδυάσουμε αυτήν την αισιόδοξη εκτίμηση με τη σταθερή ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης και την εισαγωγή μιας ευρύτερης γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας μοιάζει συναρπαστικός.

Ποιες είναι οι προσδοκίες της εταιρείας σας για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα;

Στην nrg, το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από φιλοδοξία και βαθιά πίστη στον καθοριστικό μας ρόλο. Προσβλέπουμε στο να είμαστε πρωταγωνιστικοί συντελεστές αυτής της εξέλιξης, τροφοδοτώντας τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση με τις ισχυρές υποδομές φόρτισης και τις καινοτόμες λύσεις μας.

Μέσω της δυναμικής πανελλαδικής επέκτασης του δικτύου φόρτισης και της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών, είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση άμεσα. Οραματιζόμαστε ότι η nrg θα εξελιχθεί, όχι μόνον ως πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ηλεκτρικής φόρτισης, αλλά και ως σύμβολο του βιώσιμου ταξιδιού στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σας για την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα;

Για την nrg, το μέλλον των υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι λαμπρό και τα σχέδιά μας είναι τόσο φιλόδοξα όσο και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της χώρας. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας βρίσκεται η επέκταση του δικτύου incharge, με στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένης κάλυψης σε αστικά κέντρα και πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στόχος μας δεν είναι απλώς να αυξήσουμε τον απόλυτο αριθμό των σημείων φόρτισης, αλλά να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουν την απαραίτητη διασπορά και χωροθέτηση, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στους οδηγούς, όπου κι αν βρίσκονται.

Οι συνεργασίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο όραμά μας. Συνεργαζόμαστε ενεργά με επιχειρήσεις σε σημαντικούς τομείς της παραγωγικής οικονομίας, από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μέχρι ξενοδοχεία, εντάσσοντας τις υποδομές μας στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Αυτή η ολιστική προσέγγιση διασφαλίζει ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος θα αποτελεί μελλοντικά ένα απλό μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων κάθε καταναλωτή.

Η καινοτομία είναι ένας άλλος βασικός πυλώνας. Εξερευνούμε και επενδύουμε συστηματικά σε τεχνολογίες αιχμής για να βελτιώσουμε τις ταχύτητες φόρτισης, την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία του χρήστη. Οι στόχοι της nrg υλοποιούνται συστηματικά στον άξονα της πρωτοπορίας στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι ο δρόμος προς τη βιώσιμη αυτοκίνηση θα είναι ομαλός και προσβάσιμος για όλους.

Ποια είναι η συμβολή της εταιρείας σας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα;

Η συμβολή της nrg στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα υπήρξε ουσιαστική και συγχρόνως μετασχηματιστική. Το δίκτυο incharge που διαθέτουμε είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ταχείας φόρτισης στη χώρα, εξασφαλίζοντας εύκολη και άνετη φόρτιση για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων. 

Πέρα από τις υποδομές, με την βραβευμένη εφαρμογή μας, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να αναζητούν σημεία φόρτισης κοντά στην τοποθεσία τους, να επιλέγουν το είδος φόρτισης που επιθυμούν και να παρακολουθούν την πορεία της, να βλέπουν το ιστορικό φορτίσεων τους, να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές πληρωμής και να λαμβάνουν υποστήριξη 24/7. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να σχεδιάζουν εκ των προτέρων τις διαδρομές τους και να εντοπίζουν σταθμούς φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής, καθιστώντας έτσι πιο εύκολα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικό όχημα.

Μέσω της συνεχούς έρευνας και καινοτομίας, των στρατηγικών συνεργασιών και των πρωτοβουλιών μας για την εκπαίδευση των καταναλωτών, είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε το δρόμο για ένα βιώσιμο, ηλεκτροκίνητο μέλλον στην Ελλάδα.

Ποια είναι η γκάμα των ηλεκτρικών φορτιστών που προσφέρει η εταιρεία σας;

Η nrg προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών φορτιστών για την κάλυψη ποικίλων αναγκών. Από φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος και ισχύος φόρτισης έως 22 KW, ιδανικούς για όλες τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις. μέχρι ταχυφορτιστές που μπορούν να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα έως και στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα, καλύπτουμε όλες τις υπαρκτές ανάγκες. Τοποθετημένοι στρατηγικά σε αυτοκινητόδρομους, πρατήρια καυσίμων, αστικά κέντρα, επιχειρήσεις και κατοικίες, οι φορτιστές μας είναι σχεδιασμένοι για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου, σε πλήρη συνεργασία με την εφαρμογή incharge.

Δημοσιεύθηκε στη Business Voice #38 – The Electrokinetic Issue
Keywords
Αναζητήσεις
business-voice-38--the-electrokinetic-issue-nrg-incharge.htm
Τυχαία Θέματα