Barbie: Τα κέρδη ενός σαρωτικού rebranding δεκαετιών – Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια

16:30 7/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η νοσταλγία είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νο1 καθοριστικός παράγοντας για την εισπρακτική επιτυχία του καλοκαιριού, καθώς έχει μεγάλο reach στο ενήλικο κοινό. Στα σκαριά σαρωτικό rebranding. Μπορεί μεν η Μπάρμπι να είναι το αιώνιο σύμβολο του υπερκαταναλωτισμού με 100.000 ζευγάρια παπούτσια, κάμπριο, άλογα και μεζονέτες, όμως εδώ και χρόνια έχουν γίνει πολύ σοβαρά βήματα, ώστε η Μπάρμπι να μπει στον 21ο αιώνα. 

Αρχικά η Μπάρμπι μετά από δεκαετίες με την ψηλή ξανθιά ψηλόλιγνη φιγούρα έγινε πιο inclusive: Ψηλές, κοντές, Μπάρμπι σε/με κάθε χρώμα επιδερμίδας (ώστε να ταυτίζονται και τα παιδιά

διαφορετικών φυλών), με κάθε χρώμα μαλλιού, σε αντρικά επαγγέλματα, σε γυναικεία επαγγέλματα, με σκύλο, με γάτα, με σκυλόγατο, γοργόνα, ΑμεΑ με ρούχα υψηλής ραπτικής ή…punk (μόνο Harajuku δεν έχουν κάνει ακόμα), οι σχεδιαστές και φυσικά οι μαρκετίστες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει το πιο σαρωτικό rebranding που έχει γίνει ποτέ σε εταιρεία. Ταυτόχρονα μέσα από την ταινία και πέρα από την συμπεριληπτικότητα, το brand έδειξε μια τάση εναγκαλισμού της αντιπατριαρχικής και φεμινιστικής ακίνδυνης ρητορικής με…χαμηλά λιπαρά, δηλαδή ως εκεί που μπορεί να φτάσει μια πολυεθνική που δεν θέλει να κάνει και πολλούς εχθρούς.
Αλλά ψοφάνε να γίνουν το επίκεντρο σφαγής στα social media μεταξύ σεξιστών και social justice warriors των πληκτρολογίων για δωρεάν διαφήμιση. Όπου ειδικά στην Αμερική τα πράγματα κινούνται πολλές φορές με γνώμονα να κάνουν tease στην Alt Right ακροδεξιά σκηνή, για να προσελκύσουν συμπαράσταση και…αγορές από την woke κουλτούρα η οποία στην Αμερική κινείται επίσης σε ακραία μεγέθη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ειδικά όταν γνωρίζουμε πως στις σύγχρονες αγορές το 1/3 των πωλήσεων αφορά την βιωσιμότητα των προϊόντων (ανακυκλώσιμα, με χαμηλούς ρύπους) και το άλλο 1/3 αφορά την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την φιλοσοφία που πουλάει μια εταιρεία προς τα έξω, την ώρα που αυτά τα μερίδια βαίνουν αυξανόμενα χρόνο με τον χρόνο. Κάτι αντίστοιχο βλέπουμε και στην Ελληνική Αγορά.

Οι πωλήσεις που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάνε για ρεκόρ

Η ταινία Barbie ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την κυκλοφορία της στις 21 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η Warner Bros την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η ταινία-κωμωδία φαντασίας έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, και άλλα 572,1 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, δηλαδή συνολικά 1.031,5 εκατομμύρια δολάρια από την κυκλοφορία της. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης μέσων ενημέρωσης Comscore.

Η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος-σκηνοθέτης Γκρέτα Γκέργουικ , σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Barbie, έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε μόνη της το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την Warner Bros.

Με πρωταγωνιστές την Μαργκό Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την εμβληματική κούκλα της Mattel Inc σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων της Barbie κατατάσσονται φέτος στη δεύτερη θέση μετά την ταινία The Super Mario Bros, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,357 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πιάσει την κορυφή καθώς η ταινία παραμένει στην συζήτηση. Ταυτόχρονα καταλαβαίνετε πως οι πωλήσεις προϊόντων, από μπλούζες έως και κούκλες έχουν εκτοξευτεί και αποφέρουν πολλά περισσότερα κέρδη από ένα εισιτήριο κινηματογράφου.

Keywords
Αναζητήσεις
barbie-ta-kerdi-enos-sarotikou-rebranding-dekaetion--oi-eispraxeis-tis-tainias-xeperasan-to-1-dis-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα