9 εκατ. ευρώ για συμβούλους DMOs από το υπ. Τουρισμού – Αποστολή για την Ελλάδα στο φεγγάρι!

08:02 9/11/2023 - Πηγή: Emea.gr

9 εκατ. ευρώ για συμβούλους DMOs από το υπ. Τουρισμού!

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 1 με τίτλο «Διαχείριση προορισμών» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά στην παροχή Υπηρεσιών συμβούλου με στόχο την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την προετοιμασία σύστασης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (Destination Management and Marketing Organizations

– DMMOs), για την αποδοτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση των επιμέρους προορισμών της χώρας, τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των διάφορων αρχών και συναρμόδιων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και τη διαμόρφωση ενός ποιοτικού, διαφοροποιημένου, ανταγωνιστικού, σύγχρονου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος, καθώς επίσης και την τεχνική υποστήριξη για τη σύσταση και ενεργοποίηση των Οργανισμών και την υλοποίηση των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τις αναγκαίες μελέτες/έρευνες και την τεχνική υποστήριξη για τη σύσταση και λειτουργία DMMOs σε Περιφέρειες και Δήμους ή Συμπράξεις Δήμων. Το αντικείμενο του έργου της Συμφωνίας-Πλαίσιο συνίσταται στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το Υπουργείο Τουρισμού οι οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν στις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις μεμονωμένα ή συνδυαστικά ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προορισμού. Αφορά από μελέτες αποτύπωσης και αξιολόγησης της πραγματικής κατάστασης των προορισμών και σχέδια Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών μέχρι μελέτες οργάνωσης και στελέχωσης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, αλλά και υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τη σύσταση και ενεργοποίηση των Οργανισμών και την υλοποίηση των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε €9.000.000, πλέον ΦΠΑ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι σύμβουλοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2023. Όσο για την χρονική διάρκεια της συμφωνίας, ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή αυτής.

Αποστολή για την Ελλάδα στο φεγγάρι!

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο κατάφερε να πετύχει μια καινοτόμος εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία κατάφερε να διαθέσει στην ΝΑSA τα μοναδικά δοσίμετρα και τους αισθητήρες Almar προκειμένου να «πετάξουν» στο φεγγάρι, με την ιστορική πτήση Artemis 1, ακριβώς 5 δεκαετίες έπειτα από την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης στη Σελήνη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε τα προσωπικά της δοσίμετρα ALMAR για την ακτινοπροστασία των αστροναυτών, με αυτά να έχουν τοποθετηθεί στα ανθρώπινα ομοιώματα στην θέση 3 και 4 του διαστημικού σκάφους Orion.

Μάλιστα, έχει ήδη λάβει έγκριση και για την συμμετοχή της στην επανδρωμένη αποστολή Artemis-2 με προορισμό την Σελήνη. 

Πρόκειται δε, για την ελληνική εταιρεία HERADO, η οποία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και προσφορά τεχνολογικών λύσεων ακτινοπροστασίας στους εργαζόμενους από το διάστημα, μέχρι τη… γη (λ.χ. νοσοκομεία, στρατός, ασφάλεια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυχεία κ.ά.).

Θα πρέπει να τονιστεί πως η ακτινοβολία αποτελεί μια αόρατη μεν, πραγματική δε απειλή για την υγεία των εργαζομένων σε περιβάλλοντα ακτινοβολίας (λ.χ. υγειονομική περίθαλψη, διάστημα, αεροπορία, πυρηνικοί σταθμοί κ.ο.κ.), ενώ όσοι εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες ακτινοβολίας μπορεί να αντιμετωπίσουν οξέα, όσο και χρόνια προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από βραχυπρόθεσμη ασθένεια ακτινοβολίας έως τη δυνατότητα ανάπτυξης καρκίνου μακροπρόθεσμα. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η HERADO έχει αναπτύξει τα Active Personal Dosimeters (APDs), μια μοναδική λύση για την προστασία σε διαφορετικά πεδία εφαρμογής της ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Παράλληλα, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα δοσιμετρίας ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, ανάπτυξης και διανομής διαφόρων τύπων οθονών ανίχνευσης ακτινοβολίας και ανάλυσης και αναφοράς ευρημάτων έκθεσης.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, κατάφερε να κλείσει με κερδοφορία το συγκεκριμένο έτος, ενώ πέρυσι πέτυχε πολλαπλάσια συνεχή ανοδική πορεία σε επίπεδο πωλήσεων, οι οποίες είναι –στην συντριπτική τους πλειοψηφία- εξαγωγές.

Προσθήκη ευφυΐας στον Δήμο Αχαρνών 

Οι Αχαρνές εκτείνονται βόρεια της πόλης των Αθηνών και νότια της Πάρνηθας και απέχουν περίπου 11 χιλιόμετρα από την τελευταία, ενώ ο Δήμος Αχαρνών ο οποίος χαρακτηρίστηκε Ολυμπιακός δήμος το 2004, αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής με έκταση που υπερβαίνει τα 150.000 στρέμματα. Η διοικητική του περιφέρεια οριοθετείται προς Βορρά από τις Δημοτικές Ενότητες Αυλώvoς και Μαλακάσας (Δήμου Ωρωπού), πρoς Αvατoλάς από τις Δημοτικές Ενότητες Αφιδvώv (Δήμου Ωρωπού), Αγίου Στεφάνου, Κρυovερίoυ (Δήμου Διονύσου), Εκάλης, Νέας Ερυθραίας, Κηφισιάς (Δήμου Κηφισιάς) και του Δήμου Μεταμόρφωσης, πρoς Νότo από τo Δήμo Αγίωv Αvαργύρωv και Καματερoύ και Δυτικά από τις Δημoτικές Κοινότητες Ζεφυρίoυ, Αvω Λιoσίωv και Φυλής (Δήμου Φυλής). Στα δε, διοικητικά του όρια περιλαμβάνονται ο Κόκκινος Μύλος, η Βαρυμπόμπη, οι Θρακομακεδόνες, το Αεροδρόμιο Τατοϊου (Δεκέλεια), μικρό μέρος του πρώην Βασιλικού Κτήματος, το Ολυμπιακό Χωριό και μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, το καζίνο της Πάρνηθας (Μον Παρνές) και δύο ορειβατικά καταφύγια.

Πρόσφατα, ο Δήμος Αχαρνών επέλεξε να μετεξελιχθεί, κάνοντας το –αναγκαίο- βήμα προς την προσθήκη ευφυϊας, καθώς ανέθεσε στην Active Computer Systems το έργο της μετατροπής του σε smart Δήμο.

Το εν λόγω έργο εκτείνεται από “έξυπνες” στάσεις, σύστημα αποτροπής ατυχημάτων σε διαβάσεις πεζών, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μέχρι την ηλεκτρονική πληρωμή εισιτήριων, “έξυπνο” σύστημα ποτίσματος με αισθητήρες, σύστημα διαχείρισης και ανάλυσης περιβαλλοντικών δεδομένων και θορύβου με αισθητήρες και “έξυπνα” ηλιακά δέντρα

Η Active Computer Systems AE, που ιδρύθηκε το 1995 έχοντας ως κύριο αντικείμενο εργασιών της την προώθηση και την υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής σε εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, δραστηριοποιείται δυναμικά και στην διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης λύσεων “έξυπνων”, όσο και βιώσιμων πόλεων. Μάλιστα, μέσω μιας ευρείας γκάμας εφαρμογών και εξοπλισμού σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τις οποίες με τη σειρά τους προσφέρουν οι πόλεις στους ίδιους τους πολίτες τους. 

Keywords
Αναζητήσεις
9-ekat-evro-gia-symvoulous-dmos-apo-to-yp-tourismou--apostoli-gia-tin-ellada-sto-fengari.htm
Τυχαία Θέματα