87η ΔΕΘ: Άνοιξε τις πύλες της με περίπου 1.500 εκθέτες

13:21 9/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σχεδόν 1500 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, με 18 κρατικές συμμετοχές και με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, ήταν οι κύριοι «πρωταγωνιστές» σήμερα τις πύλες της η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ωστόσο, στο πλαίσιο των ημερών και λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», δεν ξεκινά με επίσημη τελετή εγκαινίων, έχοντας ως ομιλητή τον πρωθυπουργό με την ομιλία του να ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ.

Η 87η ΔΕΘ αφορά το διάστημα 9 έως 17 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα οι εκθέτες

καλύπτουν το σύνολο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων και των χώρων εκδηλώσεων (συνολικά 33.000 τμ).

Ανάμεσα στις 18 κρατικές συμμετοχές, 3 αυτές της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης και της Μολδαβίας, δίνουν το «παρόν» για πρώτη φορά.  Επιπλέον, η Βουλγαρία, ούσα η τιμώμενη χώρα, έλαβε μέρος και στην πρώτη επίσημη διοργάνωση της ΔΕΘ, στο μακρινό 1926.

Πρόγραμμα επισκεπτών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 16.00 ώς τις 22.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 μέχρι τις 22.00. Η γενική είσοδος είναι 8 ευρώ. Παιδιά έως τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, ενώ οι επισκέπτες ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών πληρώνουν 5 ευρώ. Η τιμή του οικογενειακού εισιτηρίου (τέσσερα άτομα) είναι 25 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα αφορά και τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με την επίδειξη κάρτας.

Ο κόσμος που θα ήθελε να δει το αναλυτικό πρόγραμμα της ΔΕΘ μπορεί να βρει τις πληροφορίες που ζητάει εδώ.

Αυστηρή αστυνομική επιτήρηση

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυστηρά και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου θα συνιστούν όλες διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και διμοιρίες περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής. Τα μέτρα επιτήρησης θα τα επιβλέπουν δύο εισαγγελείς.

Λόγω της παρουσίας συλλαλητηρίων, το κέντρο της Θεσσαλονίκης δε θα είναι προσβάσιμο για τους οδηγούς και η κυκλοφορία των οχημάτων από την μία πλευρά της πόλης προς την άλλη θα διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού. Τροχονόμοι ήδη βρίσκονται σε καίρια σημεία και ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Τροποποιήσεις υπάρχουν και θα υπάρξουν στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ από τις 3 μ.μ. και θα αφορούν στους εξής δρόμους: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.

    
Keywords
Αναζητήσεις
87i-deth-anoixe-tis-pyles-tis-me-peripou-1500-ekthetes.htm
Τυχαία Θέματα