1ο «Smart Forest Innovation Challenge»

15:47 8/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Την Κυριακή (11/9, 12:30) στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) -3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης- θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 1ου Προγράμματος Εύρεσης και Ανάδειξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Δασικά Οικοσυστήματα, «Smart Forest Innovation Challenge».

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την υποστήριξη του Elevate Greece, με στόχο την εύρεση και ανάδειξη τεχνολογικών λύσεων

για τα δασικά οικοσυστήματα. Συγκεκριμένα την ανάδειξη των τεχνολογικών προκλήσεων σε θεματικές που αφορούν στην πρόληψη και προστασία, αποκατάσταση και ψηφιοποίηση των δασών.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν με γνώμονα την καινοτομία που τις διέπει, το πρόβλημα το οποίο λύνουν καθώς και τον αντίκτυπο που δημιουργούν στο περιβάλλον, την ανάπτυξη, την κοινωνία και την οικονομία. Οι καλύτερες ιδέες-λύσεις θα καταγραφούν, θα βραβευθούν και θ’ αξιοποιηθούν. Καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής έχει οριστεί η 12η Οκτωβρίου 2022.

Το Χρονοδιάγραμμα

Info Day: 11/9 ΚΕ.Δ.Ε.Α Επίσημη έναρξη του Προγράμματος
Υποβολές: 11/9 – 12/10 Περιγραφή πρόκλησης και τρόπος επίλυσης.
Ημιτελικός, 21/10 Συμμετοχή των 40 καλύτερων λύσεων στον Ημιτελικό για την ανάδειξη των 12 φιναλίστ.
Τελικός & Βράβευση, 22/10 Διεξαγωγή τελικής διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νικητών.

Οι Συμμετέχοντες

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, ομάδες και εταιρείες που έχουν μία καινοτόμα λύση.

• Νέοι/ες με καινοτόμες ιδέες

• Νεοφυής Επιχειρήσεις

• Καινοτόμες Επιχειρήσεις

• Τεχνοβλαστοί

• Ερευνητές

• Προγραμματιστές

• Μηχανικοί

• Επιστήμονεςδεδομένων

Τα Οφέλη

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, θα αποκτήσουν δημοσιότητα και θα δημιουργήσουν συνέργειες με τους φορείς του ελληνικού οικοσυστήματος δασών, καθώς και με μεγάλες περιβαλλοντικές επιχειρήσεις.

Οι νικητές θα συμμετάσχουν απευθείας στον Εθνικό Διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας του ΕΜΠ «GreenTech Challenge» χωρίς κάποια άλλη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα