10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Υβριδικά μαθήματα για εκπαιδευτικούς

17:11 6/10/2022 - Πηγή: Emea.gr

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού -που γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της- θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 23 Οκτωβρίου. Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις, ενώ -ταυτόχρονα- διατίθεται δωρεάν υλικό σε 29 γλώσσες για την υποστήριξη διοργανωτών δραστηριοτήτων, όπως οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον, αναπτύχθηκε ένας κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων για την Εβδομάδα Προγραμματισμού. Ειδικά φτιαγμένος για τους εκπαιδευτικούς από την προσχολική έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της ψηφιακής

δεκαετίας της Ευρώπης, σύμφωνα με τον οποίο το 80% του πληθυσμού της ΕΕ πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες έως το 2030. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Εγκαινιάζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε: «Ο προγραμματισμός είναι η γλώσσα που μετατρέπει τις ιδέες σε εφαρμογές και άλλες λύσεις που χρησιμοποιούν καθημερινά άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, από την ανάπτυξη της ιατρικής έως την εκμάθηση γλωσσών και την παράδοση φαγητού.

Οι νέες γενιές προγραμματιστών συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με δημιουργικούς τρόπους, μαθαίνοντας πώς μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε μελλοντικές λύσεις.

Από 300 εκδηλώσεις που είχαν γίνει στην πρώτη Εβδομάδα Προγραμματισμού πριν από 10 χρόνια, φτάσαμε στις 78.000 εκδηλώσεις πέρυσι, γεγονός που δείχνει τον αυξανόμενο ενθουσιασμό για τον προγραμματισμό. Φέτος, στοχεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εκδηλώσεων σ’ ολόκληρη την ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα