WRC: Αντίθετος με τα ράλι αντοχής δηλώνει ο Loeb!

12:10 21/3/2012 - Πηγή: 6thGear

Ο Sebastien Loeb σύμφωνα με δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο, υποστήριξε ότι δεν είναι σύμφωνος με τους αγώνες αντοχής  και γενικότερα με την αύξηση των χιλιομέτρων και της διάρκειας των αγώνων. Δεν έκρυψε μάλιστα, ότι αυτός ίσως και να είναι ένας από τους λόγους που θα τον αναγκάσουν να αποσυρθεί από το σπορ νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του! Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει συμβόλαιο με τη Citroen μέχρι το τέλος και της επόμενης

σεζόν, αλλά ο Γάλλος έχει διαμορφώσει έτσι το συμβόλαιο του, ώστε να του επιτρέπει να αποσυρθεί (υπό προϋποθέσεις) στο τέλος του 2012 αν το επιθυμεί.
Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt και η WRC μάνατζερ, Michelle Mouton, πιέζουν για να αυξηθούν τόσο τα αγωνιστικά χιλιόμετρα των αγώνων, όσο και οι μέρες διάρκειας τους, έτσι ώστε οι αγώνες ράλι να επιστρέψουν στην παλιά τους μορφή, τότε που αποτελούσαν περιπέτεια ή αγώνες αντοχής. Όμως ο Loeb, δεν μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για αυτού του είδους την αλλαγή. «Προσωπικά, κάνω αυτή τη δουλειά πολλά χρόνια. Δεν σας κρύβω ότι πλέον οι αναγνωρίσεις και ότι έχει να κάνει με διαδικασίες πριν τον αγώνα μου φαίνονται λίγο βαρετές. Αυτό που θα με οδηγούσε στο μέλλον να αποσυρθώ είναι τα ταξίδια τα οποία είναι συνεχή και μεγάλα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό θα με κάνει να πάρω μία τέτοια απόφαση τώρα, αλλά σίγουρα υπάρχει λιγότερη διάθεση για τους μεγαλύτερους αγώνες. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία θα ξεκινήσουμε τις αναγνωρίσεις τη Δευτέρα αντί για την Τρίτη, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε εκεί από την Κυριακή».
Ο Γάλλος  συμπλήρωσε ότι είναι σύμφωνος με οποιαδήποτε πρόταση είναι προς όφελος του θεσμού, απλά δεν έχει πειστεί ότι οι αγώνες αντοχής θα βοηθήσουν σε αυτό. «Αν μου πείτε ότι αυτό είναι καλό για την προβολή του σπορ, και ότι θα αποκομίσουμε κάτι θετικό, τότε να συμφωνήσω μαζί σας! Θα το καταλάβω. Είμαι οδηγός και θα οδηγήσω όπου μου πουν. Για μένα, όμως, δεν αποτελεί πρόκληση, απλά μερικές παραπάνω ειδικές διαδρομές οι οποίες ουσιαστικά θα είναι ίδιες». Στη συνέχεια, ο Loeb  περιέγραψε το ιδανικό για τον ίδιο χρονοδιάγραμμα των αγώνων. «Εγώ θα προτιμούσα να ξεκινάμε τις αναγνωρίσεις την Τετάρτη και να τις τελειώνουμε την Πέμπτη. Έτσι, την Παρασκευή και το Σάββατο να πραγματοποιείται ο αγώνας, να κάνουμε ένα πάρτι το Σάββατο το βράδυ, και την Κυριακή να επιστρέφουμε σπίτια μας».
Λευτέρης Σωτήρχος 

Keywords
Τυχαία Θέματα