Chevrolet Cruze 1,6 LT 5d – Οικογενειακή υπόθεση

13:00 28/2/2012 - Πηγή: 6thGear

Chevrolet Cruze 1,6 LT Plus 5d – Οικογενειακή υπόθεση
Δοκιμάζει η Αριάδνη Γερασιμίδου
Φωτογραφίες: G.enie

Γιατί οικογενειακή υπόθεση; Για αρκετούς λόγους που θα δούμε παρακάτω.
Τα βασικά πρώτα! 125 ίπποι πλαισιώνουν τον κινητήρα των 1.600 κ. εκ. στη 5θυρη Cruze LT Plus έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας για δοκιμή.
Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, αντικρίζει κανείς ένα πλούσιο και άνετο σαλόνι με τη κατασκευή του ταμπλό από σκληρό πλαστικό, υφασμάτινη επένδυση τριγύρω και νίκελ/ μαύρα στοιχεία. Στη κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα mp3

με ψηφιακή οθόνη και το σύστημα κλιματισμού. Δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας κάνουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου να δείχνει πλήρως εξοπλισμένο. Οι θήκες άνεσης είναι περισσότερες από αρκετές και εμπρός αλλά και πίσω και το πορτ παγκάζ χωρά τις αποσκευές για μεγάλα ταξίδια. Άνετα καθίσματα τύπου bucket, και εντυπωσιακός πίνακας οργάνων με μεταλλικά δαχτυλίδια και σπορ διάθεση.
Εξωτερικά, κατατάσσεται εύκολα στα εμφανίσιμα αυτοκίνητα της κατηγορίας του με καμπύλες και σπορ χαρακτηριστικά.

Να δούμε τώρα γιατί δώσαμε αυτό τον τίτλο στο άρθρο.
Είναι οικογενειακό αυτοκίνητο γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις! Ο κινητήρας είναι καλορυθμισμένος με καλή απόκριση, αλλά του λείπει τόσο η δύναμη όσο και η ροπή. Η αλήθεια είναι πως στην έκδοση που είχαμε διαθέσιμη, ο κινητήρας υστερεί του συνόλου. Οι 125 ίπποι δε φαίνονται τόσο, αν και μετά τις 4000 στροφές δείχνει να παίρνει τα πάνω του. Μια σχέση παραπάνω έλειπε από το 5τάχυτο κιβώτιο για τα ταξίδια και σίγουρα με έναν κινητήρα μεγαλύτερης ιπποδύναμης θα περνούσε στη κατηγορία του σβέλτου οικογενειακού που τα έχει όλα.

Στο δρόμο η συμπεριφορά του είναι πολύ ισορροπημένη. Είναι πολύ άνετο και απορροφά πολύ καλά τις ανωμαλίες του δρόμου αφού η ανάρτηση είναι αρκετά μαλακή, αλλά αυτό έχει αντίκτυπο όταν αρχίζει κανείς να το πιέζει οδηγικά. Το αμάξωμα παίρνει κλίσεις και έχει τάσεις υποστροφής, οπότε γενικά δε σε προδιαθέτει για γρήγορη οδήγηση. Για τις μετακινήσεις μια οικογένειας όμως, είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο, υπάκουο και πέρα από την άνεση και τους πλούσιους χώρους, προσφέρει και ασφάλεια. Η λειτουργία του ABS είναι διακριτική και το σύστημα πέδησης καλό. Από κατανάλωση καυσίμου, θα το κατηγοριοποιούσαμε στα οικονομικά αυτοκίνητα.
Γενικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλικό αυτοκίνητο στο μέσο οδηγό και σίγουρα αποτελεί καλή επιλογή ως ένα «μικρό» οικογενειακό.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της παρουσίασης, εδώ. 

+ ποιότητα κατασκευής                             – ιπποδύναμη

+ άνεση                                                     – κλίσεις αμαξώματος

+ χώροι                                                          

+ value for money

Μοντέλο: Chevrolet Cruze 1,6 LT Plus 5d

Κυβικά: 1.600 cc

Ιπποδύναμη: 125 hp

0-100:  10,9 sec

Τιμή: από 16.210 €

Keywords
Τυχαία Θέματα