Το σώμα είναι πιο σημαντικό από το πρόσωπο! [study]

Goodbyte

Σύμφωνα με κλινικές και όχι μόνο μελέτες τόσα χρόνια πιστεύουμε πως το πρόσωπο είναι εκείνο που μας προβάλλει καλύτερα τα συναισθήματα. Αυτό μάλλον πρέπει να αλλάξει!

Συναναστρεφόμαστε με κόσμο σε καθημερινή βάση και αν μη τι άλλο μπορεί κανείς να “διαβάσει” την ψυχική διάθεση του ομιλητή του, ή γενικότερα του ατόμου που παρατηρεί. Το θέμα είναι το πως μπορούμε να έχουμε αυτή την “μαντική ικανότητα”.

Ναι οφείλεται

στην παρατήρηση, όμως την παρατήρηση ποιου πράγματος; Πείραμα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Princeton φέρνει στοιχεία που “ταράζουν” τα μέχρι σήμερα ήσυχα νερά.

Συγκεκριμένα, το πείραμα περιελάμβανε την αναγνώριση την ψυχικής διάθεσης ενός προσώπου από φωτογραφία, στην οποία αρχικά μόνο το πρόσωπο ήταν φανερό και στην συνέχεια και το σώμα ήταν φανερό.

Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι ότι όσον αφορά τα έντονα συναισθήματα, όπως χαρά ή θλίψη, η παρατήρηση του προσώπου δεν είναι αρκετή για να δώσει κανείς μια κατηγορηματική “πρόβλεψη”. Μάλιστα, η “πρόβλεψη” είναι πραγματικά τυχαία που σημαίνει πως θλίψη και χαρά προκαλούν ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις προσώπου.

Έτσι λοιπόν, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που είχαν στην διάθεση τους ολόκληρο τον άνθρωπο ή ακόμα και μόνο το σώμα του, έδιναν καλύτερες προβλέψεις για την ψυχική του διάθεση!

Τα νέα αυτά στοιχεία φέρουν το σώμα να νικά το πρόσωπο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά! Αυτό που μένει είναι φυσικά και άλλα πειράματα αλλά και μια βάσιμη θεωρία που να τα εξηγεί όλα αυτά… αναμένουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα