Το δίλημμα που με βάζει το Surface… [Editorial]

Goodbyte

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το Surface είχα στο μυαλό μου μόνο μια σκέψη: “θα το πάρω”. Βέβαια, το Surface δεν έχει έρθει ακόμη στην χώρα μας και δεν ξέρω ποια έκδοση μου χρειάζεται. Το Tablet της Microsoft θα βγει σε δύο εκδόσεις, μία οικονομική με Windows RT και μία πιο ακριβή με Windows 8 (που μπορεί να αντικαταστήσει

το Laptop).

Κοιτάξτε που αρχίζει το δίλημμα. Αυτή την στιγμή, είμαι κάτοχος iMac και iPad 2. Δεν μπορώ να πω, και τα δύο προϊόντα μου αρέσουν, όμως το iPad δεν με καλύπτει στο φορητό κομμάτι της δικτυακής μου ζωής.

Τι θέλω να πω; Εννοώ, ότι το iPad 2 είναι ένα εξαιρετικό Tablet με τεράστια αυτονομία και πολύ εύχρηστο για τον μέσο χρήστη, όμως δεν με βολεύει (όσο θα ήθελα) για να γράφω άρθρα στο Goodbyte. Έχω κάνει αρκετούς συμβιβασμούς, ένας από αυτούς ήταν να αγοράσω την θήκη/πληκτρολόγιο Logitech Keyboard Case για γράφω με αυτό εύκολα.

Επιπλέον, το iPad 2 δεν βολεύει όταν έχεις πολλά Tabs ανοιχτά στον browser, καθώς η μικρή του RAM (και το iOS) δεν κρατάει τα tabs ανοιχτά και ξαναφορτώνει κάθε καρτέλα μόλις επιστρέψεις σ’ αυτήν. Σίγουρα, το παραπάνω δεν είναι πρόβλημα για τον χρήστη που διαβάζει και περνάει την ώρα του στο internet, αλλά δεν βολεύει καθόλου για την δουλειά που το χρειάζομαι. Έτσι αρχίζει το δίλημμα…

Οι σκέψεις μου είναι ανάμεσα από τρεις επιλογές, όπου θα τις κατατάξω σύμφωνα με τις τιμές τους.

Η πρώτη επιλογή είναι το Microsoft Surface RT με το Touch Cover, όπου με 600 δολάρια θα έχω ένα Tablet με Windows RT, θα είναι πολύ φορητό και θα συμβιβαστώ λιγότερο από το iPad.

Η δεύτερη επιλογή είναι το Microsoft Surface RT με το Touch Cover και το νέο Samsung Chromebook, όπου με 850 δολάρια θα έχω ένα Tablet και ένα μίνι Laptop. Άρθρα κατά κύριο λόγο θα γράφω από το Chromebook, μιας και μπορεί να βγει η δουλειά από εκεί, και αν χρειαστεί μπορώ να έχω και το Surface για Tablet κλπ.

Η τρίτη επιλογή είναι το Microsoft Surface με Windows 8 και το Touch Cover, όπου η τιμή του αναμένεται στα 950 δολάρια σύνολο (φήμες). Αυτή η έκδοση του Surface τα συνδυάζει όλα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Tablet αλλά και ως Laptop. Βέβαια, το μεγάλο του μειονέκτημα είναι το βάρος του, το πάχος του και η μπαταρία του(σε σχέση με το RT), όπου δεν θα βολεύουν το ίδιο σε επίπεδο φορητότητας.

Φυσικά, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε στα ίσα το Surface RT με το Surface Windows 8, μιας είναι δύο διαφορετικές συσκευές. Το πρώτο θα έχει μόνο εφαρμογές από το Windows Store, ενώ το άλλο θα μπορεί να τρέξει τα πάντα. Βέβαια, μπορούμε να συγκρίνουμε την χρήση που το χρειάζεται κάποιος και στην περίπτωση μου αυτό με βάζει σε δίλημμα…

Εσείς ποια επιλογή προτείνετε; Βέβαια, υπάρχει και η τέταρτη του κοινού

Το παρόν άρθρο Το δίλημμα που με βάζει το Surface… [Editorial] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα