Τα χαρακτηριστικά του απόλυτου tablet! [editorial]

Πολύ καλά διαβάσατε, γιατί σήμερα παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά του απόλυτου tablet. Πρόκειται για μια συσκευή που θα ικανοποιήσει κάθε ανάγκη σας και δεν θα χρειαστεί να κοιτάξετε για αρκετά χρόνια για κάποιον αντικαταστάτη της!

Επειδή όπως καλά καταλάβατε, τέτοιο tablet δεν κυκλοφορεί ακόμα στην αγορά, ως χρήστης πολλών και διαφορετικών tablet, θέλω να μοιραστώ μαζί κάποιες από τις απόψεις και τις προβλέψεις μου

για την ανερχόμενη σε μεγάλο βαθμό αγορά των συγκεκριμένων συσκευών.

Με λίγα λόγια, αυτό που πραγματικά λείπει από τα σημερινά tablets είναι η χρηστικότητα. Μπορεί να έχουν γίνει εξαιρετικά γρήγορα, με φανταστικές οθόνες και μεγάλη αυτονομία, όμως κατά βάση ακόμα δεν έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητα μας. Αν και προσωπικά δεν ήθελα να το παραδεχθώ, ως φαν κάθε καινούργιου τύπου συσκευής, η αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή.

Σήμερα, με το Asus Transformer Prime να είναι στην κατοχή μου, καταλαβαίνω καλύτερα από κάθε άλλη φορά πόσο σημαντικό είναι το φυσικό πληκτρολόγιο. Όσο κι αν θέλουμε να το διώξουμε από τη ζωή μας, όλη η φιλοσοφία πάνω στην οποία έχουν φτιαχτεί οι περισσότερες εφαρμογές, αλλά και η φιλοσοφία βάση της οποίας έχουμε μεγαλώσει, απαιτεί την ύπαρξη πληκτρολογίου.

Έχω δοκιμάσει σε καθημερινή χρήση το 7άρι Playbook, το 8.9 ιντσών Galaxy Tab, το 10άρι iPad και πλέον το 10.1 Asus Transformer Prime (και κάποια ακόμα…). Μετά από όλα αυτά, είμαι βέβαιος για το γεγονός ότι τα tablets χρειάζονται ακόμα πολλές αλλαγές για να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Αυτή τη στιγμή θεωρώ το -με πληκτρολόγιο- Asus Transformer Prime (και φυσικά τους απογόνους του) ως την καλύτερη επιλογή, ακόμα και από το πολυδιαφημισμένο iPad.

Για να μην παρεξηγηθώ, το μέλλον σίγουρα ανήκει στα tablets, τα οποία με την έλευση των Windows 8, αλλά και άλλων ισχυρότερων λειτουργικών, θα μπορέσουν ουσιαστικά να υποκαταστήσουν τα σημερινά laptops και PCs. Αυτό που θα αποτελούσε το απόλυτο tablet για εμένα, είναι εκείνο που θα ενσωμάτωνε χαρακτηριστικά αντίστοιχα ενός καλού για την εποχή laptop (quad-core, 4-6GB μνήμης, κλπ), θα παρείχε τη δυνατότητα για αποσπώμενο πληκτρολόγιο αλά Transformer και θα διέθετε δύο τεχνολογίες που ακόμα δεν έχουν δει σε πλήρη διάσταση.

Η πρώτη είναι η ασύρματη επικοινωνία μέσω NFC και Wi-Fi Direct, κάτι που θα έκανε πολύ ευκολότερο τον διαμοιρασμό αρχείων και το streaming εντός και εκτός τοπικών δικτύων.

Η δεύτερη δεν έχει κάνει σοβαρά την εμφάνιση της ως τώρα και αμφιβάλω αν σύντομα θα τη δούμε στην αγορά. Αυτό που πραγματικά μου λείπει είναι να χρησιμοποιώ μόνο μία συσκευή αντί για desktop, tablet και laptop. Συνεπώς, θα περίμενα από τις αγαπημένες μας εταιρείες, να υλοποιήσουν ένα σύστημα, το οποίο ασύρματα θα συνδέει πληκτρολόγιο, mouse, οθόνη και ηχεία στο tablet που μπαίνει στο χώρο, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να μπλέκω με περιττά καλώδια και χαζές διαδικασίες.

Αυτά συνιστούν για μένα το απόλυτο tablet και όχι μερικά pixel παραπάνω στις ήδη απίστευτα ευκρινεί

Keywords
Τυχαία Θέματα