Ο απόλυτος χάρτης βαρύτητας της Σελήνης! [video]

Goodbyte

Η διαστημική αποστολή με την ονομασία GRAIL ολοκλήρωσε το έργο της και πλέον η NASA έχει έναν λεπτομερέστατο χάρτη βαρύτητας της Σελήνης!

Η αποστολή GRAI, που είναι το αρκτικόλεξο Gravity Recovery and Interior Laboratory, αποτελείται από δύο δίδυμους δορυφόρους τον Ebb και τον Flow, οι οποίοι κινούνται αντιδιαμετρικά από την επιφάνεια της Σελήνης. Έτσι, εκπέμποντας μικροκύματα κατάφεραν να δώσουν έναν χάρτη που να απεικονίζει την πυκνότητα της μάζας σε κάθε σημείο

της επιφάνειας της!

Στο παρακάτω video, το φυσικό χρώμα της επιφάνειας της Σελήνης έχει πλέον χρωματιστεί, και κάθε χρώμα αντικατοπτρίζει την πυκνότητα μάζας. Συγκεκριμένα, το κόκκινο συμβολίζει υψηλή πυκνότητα μάζας ενώ το μπλε χαμηλή πυκνότητα μάζας.

Με αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες κατάφεραν να “δουν” και την μάζα της σκοτεινής όψης της Σελήνης και να λάβουν στοιχεία, που ίσως να τους βοηθήσουν στο να απαντήσουν σε ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: “μήπως κάποτε είχαμε δύο φυσικούς δορυφόρους που τελικά συγκρούστηκαν και “έμεινε” μόνο η Σελήνη;”.

Τα στοιχεία που έχουμε τώρα δείχνουν πως η επιφάνεια της σκοτεινής πλευράς της Σελήνης είναι παχύτερη από αυτή που τα βράδια βλέπουμε, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα… που όπως πάντα πρέπει να απαντηθούν!

Το παρόν άρθρο Ο απόλυτος χάρτης βαρύτητας της Σελήνης! [video] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα