Νέο φωτογραφικό chip τραβά φωτογραφίες στα 16megapixels και video στα 4Κ!

Οι κατασκευαστές είναι γνωστό ότι μάχονται με νύχια και με δόντια για την ανάδειξη του καλύτερου επεξεργαστή στην αγορά. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο τομέας που είναι ανταγωνιστικός. Με τα τελευταία μοντέλα της Apple, Samsung και HTC, ο “πόλεμος” έχει μεταφερθεί στις κάμερες!

Έτσι οι κατασκευαστές ειδικών chip για επεξεργασία εικόνας αναπτύσσουν και αυτοί τα προϊόντα τους.

Η OmnioVision είναι ένας τέτοιος κατασκευαστής, που προμηθεύει τέτοια chip για την Apple και το iPhone 4S. H εταιρεία σήμερα ανακοίνωσε τη νέα της κατασκευή, τον σένσορα OV16820 ο οποίος προορίζεται για ψηφιακές κάμερες και high-end κινητά τηλέφωνα.

Βασίζεται στην τεχνολογία OmniVision’s OmniBSI-2 την εξέλιξη του τωρινού BackSide Illumination και μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες στα 16 megapixels και video σε ανάλυση 4K, δηλαδή 3840 x 2160, 4 φορές περισσότερο από την Full HD ανάλυση, το γνωστό μας 1080p και μάλιστα στα 60fps, όταν τα σημερινά τηλέφωνα πιάνουν τα 24 ή τα 30.


Συν τοις άλλοις, το Burst mode του φτάνει τα 30fps, τιμή εκπληκτική με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενώ υποστηρίζει την μέθοδο Pixel binning, η οποία βελτιώνει την ποιότητα του βίντεο, όταν αυτό δεν γράφεται σε full ανάλυση-άρα θα βελτιώνει και άλλο την ήδη τέλεια Full HD απεικόνιση.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, αλλά εγείρουν 2 ερωτήματα. Πρώτον, εάν τα κινητά θα έχουν το απαραίτητο hardware για να υποστηρίξουν τέτοιες αναλύσεις και δεύτερον, αν πραγματικά τα χρειαζόμαστε όλα αυτά στο τηλέφωνό μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα