Επικοινωνία με… εξωγήινους!

Από την στιγμή που αποδεχόμαστε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είμαστε μόνοι στο απέραντο διάστημα, είμαστε “υποχρεωμένοι” όχι μόνο να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας αλλά πολύ περισσότερο να “δείξουμε” εκεί “έξω” πως είμαστε μια εξελιγμένη μορφή ζωής.

Με αυτή την σκέψη, το 1974 ο Frank Drake και η ομάδα του, δημιούργησαν ένα απλό μήνυμα το οποίο και θα αποστελνόταν προς το σφαιρωτό σμήνος Μ14 (το πιο κοντινό δηλαδή σε εμάς) από το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο στο Πουέρτο Ρίκο. Το μήνυμα ήταν μόλις 210 bytes και η εκπομπή του έγινε στα 2380 megahertz.

Παρά το μικρό του μέγεθος (φωτογραφία)

το μήνυμα περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες του ανθρώπινου είδους όπως τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10, το άτομο του υδρογόνου και του άνθρακα, το DNA, το φυσιολογία του ανθρώπου και ,φυσικά, τα βασικά περί του ηλιακού μας συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό, ο “παραλήπτης” θα είναι σε θέση να καταλάβει το πόσο εξελιγμένος είναι ο πολιτισμός μας και αν είναι αυτό δυνατό να αποστείλει αντίστοιχο μήνυμα.

Βέβαια, τα αποτελέσματα μας δεν μπορούμε να τα περιμένουμε σύντομα. Βλέπετε, ο παραλήπτης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25.000 ετών φωτός, οπότε η όποια απάντηση δεν μπορεί να αναμένεται πριν το έτος 51.974 !

Αυτό θα πει… “στήσιμο”!

Keywords
Τυχαία Θέματα