Έγινε η απονομή του βραβείου Νόμπελ Φυσικής!

Goodbyte

Όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες, η απονομή του βραβείου Νόμπελ Φυσικής για το έτος 2012 δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση για τους κριτές.

Αυτό γιατί υπήρχαν κάποια κολλήματα για το, θεωρητικά μιλώντας, φαβορί Peter Higgs, ο οποίος ήταν και “εμπνευστής” του διάσημου πλέον μποζονίου Higgs.

Τελικά, αποφάσισαν οι ειδικοί να απονείμουν τον σημαντικότατο αυτό τίτλο στον Γάλλο φυσικό Σερζ Αρός και στον Αμερικανό συνάδελφό του Ντέιβιντ Γουάινλαντ, για

την συνολική τους έρευνα που άνοιξε τον δρόμο προς την υλοποίηση των κβαντικών υπολογιστών.

Ο πρώτος γεννήθηκε το 1944 στην Καζαμπλάνκα και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, το 1971, στο Πανεπιστήμιο “Πιερ και Μαρί Κιουρί” του Παρισιού, ενώ σήμερα είναι καθηγητής στο Collège de France και την Ecole Normale Supérieure στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Γουάινλαντμ γεννήθηκε στο Μιλγουόκι το 1944 και έγινε διδάκτορας στο Χάρβαρντ το 1970, ενώ σήμερα εργάζεται στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Μέτρων και Τεχνολογίας και το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ.

Τελικά τα πράγματα δεν πήγαν όπως, κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να πάνε. Όπως και να έχει όμως, τα δύο αυτά τιμώμενα πρόσωπα άξιζαν τούτη την καταξίωση, αφού μην ξεχνάτε πως η εποχή η οποία έπεται ανήκει στους κβαντικούς υπολογιστές, οι οποίοι έχουν σίγουρα την δυνατότητα να μας οδηγήσουν σε μια νέα Αναγέννηση.

Όσο για τον Peter Higgs, ευχόμαστε του χρόνου να είναι καλά, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην αίθουσα απονομής και… να το “σηκώσει”. Next time…!

Το παρόν άρθρο Έγινε η απονομή του βραβείου Νόμπελ Φυσικής! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα