Έφηβος-διάνοια συμπληρώνει τον… Νεύτωνα!

Αναμφίβολα, ο Ισαάκ Νεύτων αποτελεί μια από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της Επιστήμης, μια φυσιογνωμία που καθόρισε την μέχρι σήμερα πορεία του ανθρώπου στον δρόμο για την κατανόηση των νόμων που διέπουν τα πάντα γύρω μας.

Στο μαθηματικό και φυσικό απαύγασμα που συνέταξε, το Principia, έδωσε τους νόμους που διέπουν την κίνηση ενός σώματος στον μακρόκοσμο δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναγκαία ώθηση για να ξεκινήσει η επανάσταση που ακολούθησε.

Μέσα σε αυτήν την θεώρηση, μελέτησε την κίνηση ενός σώματος σε οριζόντια βολή προσπαθώντας να υπολογίσει την ακριβή του τροχιά. Και τα

κατάφερε χωρίς όμως να λάβει επακριβώς υπόψιν του την αντίσταση του αέρα. Όπως είχε γράψει ο ίδιος, η πραγματική δυναμική του αέρα είναι ανάγκη να βρεθεί για να καταλήξουμε στα σωστά αποτελέσματα. Ο ίδιος αυτός μεγάλος επιστήμονας, ο Νεύτων, δεν το κατάφερε ποτέ!

Τέσσερις περίπου αιώνες μετά, το πρόβλημα απ’ότι φαίνεται λύθηκε και μάλιστα από έναν πιτσιρικά έφηβο-διάνοια, ο οποίος βρήκε την ζητούμενη “εξίσωση” που επιλύει το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο χαρακτηρισμός διάνοια δεν ταιριάζει, αφού απλά έπαιξε με τις εξισώσεις σε επίπεδο πολύ απλοϊκό και όχι ιδιαίτερα θεωρητικό. Βέβαια, είναι πολλοί εκείνοι που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι να δημοσιοποιηθεί η μελέτη, αφού όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και λίγο πράγμα να… συμπληρώνεις τον Νεύτωνα!

Ο Shouryya Ray είναι δεκαέξι χρονών μετανάστης στην Γερμανία και ζούσε μέχρι πριν 4 χρόνια στην Καλκούντα. Φυσικά το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό… και εις ανώτερα (αν υπάρχουν ανώτερα)…!

Keywords
Τυχαία Θέματα