Άντρες Vs. Γυναίκες… στα λόγια!

Για αυτή την “αιώνια μάχη” μεταξύ των δύο φύλων πολλά έχουν ειπωθεί, όμως ήρθε η ώρα τα πράγματα να μπουν στην θέση τους. Τελικά ποιος έχει “έφεση” στον… λόγο;

Σύμφωνα με αξιόπιστες μελέτες, φαίνεται πως η κοινή πεποίθηση, του ότι οι γυναίκες μιλάνε περισσότερο πρέπει να αναθεωρηθεί, αφού στο σύνολο του χρόνου μιας συζήτησης οι γυναίκες κατέχουν το 35% της ώρας ενώ οι άντρες το 65% αυτής!

Μάλιστα, από τα αποτελέσματα των ερευνών προκύπτει ότι οι άντρες προτιμούν μεγάλους σε διάρκεια μονολόγους, σε αντίθεση με τις γυναίκες που συνήθως μιλούν πιο λακωνικά!

Τέλος, θα πρέπει να

αναφέρουμε την κρυφή “σημασία” που δίνουν τα δύο φύλα κατά την διάρκεια μιας συζήτησης μέσα σε μια παρέα. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι άντρες έχουν έναν πολύ πιο ανταγωνιστικό τρόπο να μιλούν, αφού οι διάλογοι τους είναι ένα αντίστοιχο “μάχης” για το ποιος θα επικρατήσει και θα βρεθεί στο προσκήνιο. Αντίθετα, οι γυναίκες αρέσκονται σε μικρές παρεϊστικες κουβεντούλες με ενδιάμεσα σχόλια και κουτσοπολιό (φυσικά) διατηρώντας έναν ημιπαθητικό ρόλο στην συζήτηση.

Έπειτα από όλα αυτά οι μεν άντρες μπορούν να πουν “εμείς μιλάμε περισσότερο γιατί έχουμε πράγματα να πούμε” η δε γυναίκες “το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”! Και η “μάχη” συνεχίζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα