Ubuntu 12.10, Κυκλοφορεί σήμερα και είναι ωραίο!

Goodbyte

Όπως είναι προγραμματισμένο, το Ubuntu 12.10 θα κυκλοφορήσει σήμερα και θα φέρει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές. Το περιβάλλον Unity είναι φυσικά παρόν, γεγονός που θα απογοητεύσει αρκετούς μη-οπαδούς του, αλλά αυτή είναι η απάντηση της Canonical στο Metro UI των Windows 8 και έτσι θα πορευτεί μέχρι το 2014.

Για όσους δεν το γνωρίζουν,

κάθε χρόνο κυκλοφορούν δύο εκδόσεις της διανομής Ubuntu του Linux. Η πρώτη κυκλοφορεί τον Απρίλιο, εξ’ ου και το 04 στο όνομα της (12.04 αυτή που χρησιμοποιούμε και εμείς) και η δεύτερη τον Οκτώβριου (12.10). Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η 04 έκδοση προσφέρει υποστήριξη για πέντε ολόκληρα χρόνια (LTS), ενώ η 10 για δύο.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η διάθεση της νέας έκδοσης 12.10, η οποία έφτασε ήδη στα χέρια κάποιων editors στην Αμερική. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν εμφανίζεται και σε εμάς το εικονίδιο για download, αλλά αυτό δεν αναμένεται να αργήσει να συμβεί.

Το νέο Ubuntu 12.10 φέρνει αλλαγές στο Unity καθώς η αναζήτηση μέσω του αντίστοιχου box επεκτείνεται σε αρχεία που βρίσκονται στους λογαριασμούς σας στο cloud! Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το virtual δίσκο σας σαν κανονικό. Φυσικά ο λογαριασμός σας στο Ubuntu One συμπεριλαμβάνεται στην αναζήτηση και μπορεί να σας επιστρέψει και στοιχεία για τα τραγούδια που έχετε αγοράσει ή μπορείτε να αγοράσετε μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προστέθηκε, είναι η δυνατότητα μετατροπής και χρήσης μιας web εφαρμογής όπως το Gmail ή το Twitter, σε ξεχωριστή stand-alone εφαρμογή με το δικό της εικονίδιο. Πρόκειται για κάτι που μέχρι τώρα είχαμε δει κυρίως στο iOS για iPhone και iPad και θα σας λύσει τα χέρια.

Φυσικά υπήρξαν και αλλαγές στον πυρήνα του λειτουργικού, αφού πλέον γίνεται χρήση του Linux Kernel 3.5, ενώ η Python έφτασε στην έκδοση 3.2.3 αντί για 2.x.

Εν αναμονή των Windows 8, αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του Ubuntu και των άλλων διανομών Linux. Η αλλαγή του interface των Windows θα κάνουν πολλούς χρήστες να κοιτάξουν αλλού, όμως αν δεν βρουν κάτι πραγματικά αξιόλογο, τότε σύντομα θα συνηθίσουν τα νέα τετράγωνα Tiles (εμάς μας αρέσουν ήδη!).

Σε κάθε περίπτωση, η νέα έκδοση θα γίνει διαθέσιμη από την επίσημη σελίδα του Ubuntu, οπότε αν δεν προλάβουμε να σας ενημερώσουμε, μπορείτε να την περιμένετε εδώ.

Το παρόν άρθρο Ubuntu 12.10, Κυκλοφορεί σήμερα και είναι ωραίο! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα