USPS, Απαγορεύει τις αποστολές κινητών και tablet εκτός Αμερικής

Σε μια κίνηση με σαφές μήνυμα προχώρησαν τα αμερικάνικα ταχυδρομεία ή αλλιώς USPS. Από αύριο, απαγορεύεται η αποστολή κινητών τηλεφώνων, tablets, laptops και γενικά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς διεθνής προορισμούς. Ο στόχος είναι προφανώς η φοροδιαφυγή.

Αν έχετε προσπαθήσει να φέρεται κάποιο ηλεκτρονικό αγαθό από την Αμερική, θα έχετε ακούσει σίγουρα τη συμβουλή για αποστολή με USPS και όχι με κάποια άλλη εταιρεία,

όπως οι FedEX, DHL και UPS. O λόγος είναι ότι παρά τον μεγαλύτερο χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά, τα πακέτα αυτών των εταιρειών περνάνε από τα τελωνεία χωρίς έλεγχο (ή τουλάχιστον με πολύ λιγότερο).

Από αύριο, οι αποστολές ηλεκτρονικών αγαθών με τη συγκεκριμένη εταιρεία σταματούν, με πρόφαση τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τις μπαταρίες των συσκευών αυτών. Μοιάζει αρκετά πλήρης ως δικαιολογία, όμως αυτό είναι κάτι που η εταιρεία γνώριζε για χρόνια και προφανώς το αγνοούσε. Τι άλλαξε τώρα;

Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι για λόγους ασφαλείας μια εταιρεία θα δεχόταν να χάσει μεγάλο μέρος από τα κέρδη της και προφανώς τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Φυσικά οι υπόλοιπες εταιρείες δεν έχουν τέτοια προβλήματα και θα συνεχίσουν να στέλνουν ηλεκτρονικά αγαθά προς τον υπόλοιπο κόσμο, απλά θα πρέπει αναγκαστικά πλέον να συνυπολογίσετε το τελωνείο!

Υ.Γ: Η απόφαση θα επανεξεταστεί εν’ όψει του 2013, αν και δύσκολα θα υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα