O κατακερματισμός του Android σε ένα διάγραμμα

Το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, είναι πλέον πολύ δημοφιλές, αν όχι το πιο δημοφιλές. Εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο λειτουργούν με την βοήθειά του, είτε πρόκειται για κινητό, είτε για tablet. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λειτουργικό να τρέχει σε αμέτρητες διαφορετικές αναλύσεις, ανάλογα την συσκευή,σε πάρα πολλές διαφορετικέ εκδόσεις, άλλες για κινητό, άλλες για tablet

κλπ.

Η ποικοιλομορφία αυτή παρά τις επιλογές που δίνει στον επίδοξο αγοραστή, οδηγεί στον κατακερμαστιμό της πλατφόρμας. Αυτό κάνει λίγο, έως πολύ, δύσκολη την ζωή των developers, καθώς όταν θέλουν να αναβαθμίσουν την εφαρμογή τους, πρέπει να το κάνουν για όλες τις διαφορετικές αναλύσεις και γενικά πρέπει να έχουν κατά νου τις “ιδιοτροπίες” κάθε μοντέλου. Αυτός είναι και ο λόγος που τα updates του λογισμικού, εν γένει, καθυστερούν να δωθούν στην κυκλοφορία, αφού ο κατασκευαστής πρέπει να βελτιστοποιήσει την νέα έκδοση για κάθε συσκευή που έχει κυκλοφορήσει.

Όλα αυτά τα ξέραμε αλλά δεν τα είχαμε δει ποτέ έως τώρα. Η εταιρεία Open Signal Map δημιούργησε κάποια διαγράμματα που δείχνουν ακριβώς την κατανομή των συσκευών. Παρατηρήστε αρχικά το μεγάλο ποσοστό της Samsung και δείτε τον τεράστιο αριθμό των μοντέλων. 3997 διαφορετικές συσκευές!

Η Google έχει κάνει κάποια βήματα για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, δημιουργώντας ειδικά API’s για να βοηθήσει τους developers, αλλά το πρόβλημα αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να λυθεί. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι πως λόγω της εύκολης ενσωμάτωσης του Android σε συσκευές και κυρίως σε φθηνά tablet, η τεχνολογία έχει φτάσει σε άτομα που ενδεχομένως δεν μπορούν να διαθέσουν τα 300 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά ενός netbook, αλλά μπορούν να δώσουν 100 ή 120 για ένα tablet!

Keywords
Τυχαία Θέματα