Nvidia, Tegra 4 από του χρόνου..[leak]

12:15 8/4/2012 - Πηγή: GoodByte

Η Nvidia έχει μπει για τα καλά στον mobile χώρο, με το καλύτερο δημιούργημά της, τον Tegra 3, να αποδίδει πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να τον προτιμούν για τα κινητά ή τα tablet τους.

Όμως δεν κάθεται στα αυγά της. Η συνέχεια της σειράς Tegra, είναι ήδη στα σκαριά με τον Tegra 4 να προορίζεται για κυκλοφορία στις αρχές του επόμενου

έτους. Θα ακολουθεί την ίδια κατασκευαστική φιλοσοφία, δηλαδή θα είναι τετραπύρηνος και θα έχει για παρέα έναν ακόμα επεξεργαστή χρονισμένο χαμηλότερα ο οποίος θα εκτελεί τις απλές δουλειές. Όταν απαιτείται περισσότερη ισχύς, όταν δηλαδή ξεκινάτε ένα παιχνίδι, οι 4 κύριοι πυρήνες θα πιάνουν δουλειά.

Αυτό που αλλάζει όμως είναι η αρχιτεκτονική των πυρήνων που θα μεταβεί στην Cortex A-15 με όλα τα καλά τα οποία συνεπάγεται. Οι νέοι πυρήνες, αναλόγως την έκδοση, θα έχουν χρονισμούς από 1.2 έως 2 GHz και ελπίζουμε να πηγαίνουν πακέτο με την νέα μηχανή γραφικών της Nvidia που ακούει στο όνομα Kepler.

Όλα αυτά βεβαίως θα πρέπει να τα βλέπουμε με σκεπτικισμό, καθώς η παραπάνω φωτογραφία είναι διαρροή, που αυτόματα της δίνει ένα ποσοστό σφάλματος. Μέχρι λοιπόν να ακούσουμε την ίδια την Νvidia να το λέει διαβάζουμε και..ονειρευόμαστε!

Keywords
Τυχαία Θέματα