Nokia Lumia 925, Τα Windows Phone 8 βρήκαν τον ιδανικό τους σύντροφο [Review]

Goodbyte

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα στα χέρια μου το πανέμορφο Nokia Lumia 925 και μπορώ να πω ότι μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το κινητό είναι όμορφο και αρκετά ποιοτικό, οπότε δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από πάνω του.

Εισαγωγή

Τα Windows Phone 8 είναι ένα συμπαθέστατο mobile λειτουργικό, είναι όμορφο και απλό. Μάλιστα, είναι τόσο απλό που μπορεί να το χειριστεί εύκολα ακόμη και

ένας χρήστης που δεν έχει μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία. Αυτό βέβαια κάνει “hardcore” Android χρήστες να τα κατηγορούν για την ίδια τους την φύση, δηλαδή την απλότητα. Αυτό που έχω να πω, είναι να δοκιμάσουν την εμπειρία Windows Phone 8 παρέα με το Lumia 925.

Το λειτουργικό είναι τέλεια δεμένο με το κινητό και μπορεί να εκτελέσει ό,τι χρειάζεται κάθε χρήστης, απαιτητικός και μη. Οι developers έχουν αγκαλιάσει την πλατφόρμα της Microsoft με πολύ ποιοτικές εφαρμογές και δεν λείπει πλέον καμία από τις γνωστές/χρήσιμες εφαρμογές (ακόμη και το instagram υπάρχει σαν 6tag).

Βέβαια, το review αυτό δεν είναι για τα Windows Phone 8, αλλά για το Lumia 925. Οπότε ας αρχίσουμε.

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Η πρώτη επαφή με το Lumia 925 χαρακτηρίζεται από μια λέξη: μαγεία! Η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι απίστευτη, μόλις κάποιος το αγγίξει, νιώθει ότι κρατάει κάτι ποιοτικό και στιβαρό. Το σασί του κινητού είναι ένας καλός συνδυασμός αλουμινίου με πλαστικού (Polycarbonate). Το αλουμίνιο είναι περιμετρικά του κινητού, ενώ το πλαστικό είναι στο πίσω μέρος και δένει άψογα στο Lumia 925.

Στο μπροστά μέρος βρίσκεται η οθόνη Amoled των 4.5 ιντσών, ανάλυσης 768 x 1280 pixel, με Gorilla Glass 2 για την προστατεύει και όλα τα καλούδια της Nokia (PureMotion HD+, ClearBlack display) που δίνουν ένα τέλειο τελικό αποτέλεσμα. Η αίσθηση της αφής είναι τρομερή, ίδιας κλίμακας με αυτή που δίνει και το υπόλοιπο σασί του Lumia 925 στο χέρι.

Οι διαστάσεις του κινητού είναι το ιδανικό μέγεθος, για κάποιον που δεν θέλει τα 5άρια και θέλει ένα κινητό λίγο μεγαλύτερο από το iPhone 5. Πιο συγκεκριμένα, οι διαστάσεις του είναι 129 x 70.6 x 8.5 χιλιοστά και το βάρος του είναι 139 γραμμάρια.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Στα Windows Phone 8 δεν μπορούμε να ορίσουμε την λέξη απόδοση, καθώς το λειτουργικό αποδίδει παρόμοια σε συσκευές όλων των κατηγοριών.

Στο Lumia 925 βρίσκεται ο διπύρηνος Qualcomm MSM8960 Snapdragon στο 1.5Ghz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα μπροστά 1.3 megapixel και εσωτερική μνήμη 16GB. Το δυνατό κομμάτι του Lumia 925 είναι η πίσω κάμερα του, η οποία φέρνει το όνομα PureView (στο κομμάτι των οπτικών) και βγάζει απίστευτες φωτογραφίες – ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Nokia έχει εξοπλίσει το Lumia 925 με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών για την κάμερα, την Nokia Smart Cam και την Nokia Pro Cam. Με τις δύο αυτές εφαρμογές ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με όποιες ρυθμίσεις θέλει.

Η μπαταρία του κινητού είναι 2000 mAh, σχετικά μεγάλη για Windows Phone συσκευή, αλλά δεν κρατάει παραπάνω από μια μέρα.

Η οθόνη έχει όλα τα καλούδια της Nokia που ανέφερα παραπάνω και μερικά ακόμη που είναι άξια αναφοράς. Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη είναι Super sensitive, δηλαδή μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος με γάντι και είναι ορατή κάτω από το φως του ήλιου.

Συμπεράσματα

Το Lumia 925 αντικατέστησε το Nexus 4 για μια βδομάδα και μπορώ να πω ότι το Android δεν μου έλειψε. Είχα βολευτεί με την εμπειρία των Windows Phone 8 στο Lumia 925, δεν μου έλειψε καμία εφαρμογή. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να καταλογίσω είναι οι ειδοποιήσεις και ιδιαίτερα του Facebook, όπου χτυπούσαν όταν και όποτε γούσταραν. Μερικές φορές, είχα δει ένα μήνυμα και το έβλεπα να ξαναχτυπάει. Βέβαια, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σε λίγο καιρό με το GDR3.

Τέλος, όπως φαίνεται σε αυτό το Review, αγάπησα το Lumia 925. Σίγουρα, δεν μπορώ να το συγκρίνω με τις ναυαρχίδες του Android ή με το iPhone 5S, αλλά μπορώ να το δω σαν μια συσκευή των 350€ περίπου, η οποία είναι ποιοτική και έχει απίστευτη κάμερα.

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte8.1-
Αρνητικά+
ΘετικάΠοιότητα κατασκευήςΚάμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα