Microsoft Surface, Τα πάντα για τo tablet της νέας εποχής

Η Microsoft έκανε τη μεγάλη έκπληξη χθες και παρουσίασε όχι ένα αλλά δύο “μεγάλα” tablets, τη στιγμή που όλοι περίμεναν την παρουσίαση κάποιου οικονομικού tablet στις 7 ίντσες. Τα δύο νέα tablets της Microsoft ενσωματώνουν

χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε αλλού και έξυπνα περιφερειακά όπως η Touch Case.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Microsoft μπαίνει σε μια τόσο μεγάλη αγορά με το δικό της hardware. Αυτή ήταν άλλωστε πάντα η διαφωνία του Steve Jobs με τον Bill Gates, σε μια μάχη που μάλλον και οι δύο βγήκαν νικητές.

Το Microsoft Surface tablet θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με επεξεργαστή Intel Ivy Bridge και κανονικά “Full” Windows 8 Pro και μια με επεξεργαστή ARM από την NVIDIA και Windows RT. Το πρώτο θα ενσωματώνει SSD δίσκο 64 ή 128GB και το δεύτερο 32 ή 64GB.

O διαχωρισμός τους δεν σταματάει εκεί, καθώς το Intel μηχάνημα θα είναι σαφώς πιο παχύ και βαρύ, αφού θα φτάνει τα 860 γραμμάρια βάρους και τα 13.5 χιλιοστά πάχους. Αντίθετα το ARM based Microsoft Surface θα κινείται κοντά στα επίπεδα των Android tablets και του iPad, αφού θα έχει πάχος 9.3 χιλιοστά και βάρος 680 γραμμάρια.

Οι οθόνες και των δύο θα επικαλύπτονται από Gorilla 2 γυαλί, αλλά παρά τις ίδιες 10.6 ίντσες οθόνης, το μεγάλο θα φτάνει σε Full HD ανάλυση και το μικρό απλά σε HD (δεν έχει επιβεβαιωθεί). Αξίζει να πούμε ότι και τα δύο tablets θα έχουν ενσωματωμένες εξόδους HDMI και USB, με το Intel based να κουβαλάει μάλιστα και USB 3.0 θύρα!

Καλά ως εδώ, αλλά αυτό που πραγματικά έκανε αίσθηση στην παρουσίαση ήταν το νέο πληκτρολόγιο Touch Case, το οποίο εκτός από τον ρόλο του πληκτρολογίου λειτουργεί και σαν κάλυμμα για το μπροστά μέρος. Με πάχος μόλις 3 χιλιοστά και μαγνήτες για να “κουμπώνει” στο σασί, μπορούμε να πούμε ότι πάει το Smart Cover της Apple ένα βήμα παραπέρα.

Για όσους θέλουν να “νιώθουν” πραγματικά τα πλήκτρα που πατάνε, η Microsoft ανακοίνωσε και μια πιο “επαγγελματική” έκδοση του Touch Case με το όνομα Type Case. Πρόκειται για ένα πλήρες πληκτρολόγιο με touchpad, το οποίο ενσωματώνει κανονικά πλήκτρα και έχει πάχος μόλις 5 χιλιοστά.

Και τα δύο tablets θα ενσωματώνουν ένα kick stand στο πίσω μέρος τους, ώστε να μπορούν να στερεώνονται σε όρθια θέση χωρίς τη χρήση εξωτερικών εξαρτημάτων, ενώ το “μεγάλο” θα φέρει (προαιρετικά) και ειδικό στυλό για σημειώσεις.

Έχει αξία να δούμε πως θα αντιδράσουμε οι “συμπαίκτες” της Microsoft στην αγορά των tablets, καθώς το Microsoft Surface αναμένεται να τους κλέψει πολύ κόσμο τον Οκτώβριο που θα κυκλοφορήσει (το Intel based θα το δούμε από τη νέα χρονιά).

Keywords
Τυχαία Θέματα