LG Nexus 4, Έχει ή δεν έχει LTE τελικά;

Goodbyte

Το πρόσφατο teardown του LG Nexus 4 από το iFixit έφερε στο φως ένα εύρημα που κανείς δεν είχε προβλέψει. Στο εσωτερικό του Nexus 4 ζει και βασιλεύει το ίδιο chip που θα βρούμε και στο LG Optimus G, το οποίο όλως παραδόξως υποστηρίζει

LTE!

Η αρχική χαρά όλων των υποψήφιων αγοραστών του Nexus 4 δυστυχώς δεν πρέπει να κρατήσει για πολύ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο LTE chip αποκλείεται να δουλέψει κάποια στιγμή στο μέλλον. Να θυμίσουμε ότι όπως η Google έχει ανακοινώσει, το Nexus 4 δεν υποστηρίζει 4G δίκτυα και ως εκ τούτου δεν ενσωματώνει το αντίστοιχο software.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με κάποιο port του λογισμικού του LG Optimus G, υπάρχουν άλλα προβλήματα που μοιάζουν άλυτα. Αρχικά, η χρήση του LTE απαιτεί την αγορά πατεντών κόστους σχεδόν 30 ευρώ! Ίσως αυτός να ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που η Google επέλεξε τη λύση του WCDMA.

Ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται αποκλειστικά με το hardware είναι ότι το chip για WCDMA απαιτεί 32ΜΒ DRAM, ενώ αυτό του LTE 64ΜΒ (εκτός των 2GB RAM του κινητού). Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και άλλα, ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος απόλυτα, ακόμα και για το αν τελικά το chip του Nexus 4 είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο του Optimus G (WTR1605 και WTR1605L).

Σε κάθε περίπτωση, η Google δείχνει να έχει κάνει μια πρόβλεψη σχετικά με το LTE και δεν πρέπει να αποκλείουμε μια μελλοντική κυκλοφορία της αντίστοιχης συσκευής. Για τους early adopters (ελπίζουμε και εμάς) δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Το παρόν άρθρο LG Nexus 4, Έχει ή δεν έχει LTE τελικά; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα