Huawei Ascend W1, Το πρώτο Windows Phone 8 της Huawei από Μάρτιο Ελλάδα

16:41 9/1/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η Huawei εκτός από το Ascend D2 και Ascned Mate παρουσίασε στην φετινή CES και το Huawei Ascend W1, το πρώτο Windows Phone 8 κινητό της εταιρίας μπαίνοντας και αυτή στο παιχνίδι με το λειτουργικό της Microsoft.

Η Huawei ήταν από τις πρώτες 4 εταιρίες που στήριξαν τα Windows Phone 8,

μαζί με HTC, Nokia και Samsung αλλά άργησε αρκετούς μήνες να εισέλθει στην αγορά των Windows Phone 8 και μάλλον άξιζε την αναμονή. Φυσικά αναμένουμε και την ναυαρχίδα της εταιρίας για τα Windows Phone 8, το Huawei Ascend W2 που έχουμε δει σε διαρροές από διάφορες κινέζικες ιστοσελίδες στο παρελθόν.

Μπορεί το Huawei Ascend W1 να μην είναι το τούμπανο κινητό αλλά σίγουρα μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το W1 έρχεται με τον διπύρηνο Snapdragon S4 χρονισμένο στα 1.2 GHz, για multitasking υπάρχουν 512 MB μνήμης RAM, ενώ η ενσωματωμένη μνήμη φτάνει τα 4 GB, ευτυχώς που η Huawei έχει προνοήσει για microSD θύρα στο W1 όπου μπορεί να δεχθεί μέχρι 32 GB επιπλέον μνήμης.

Όσον αφορά την οθόνη είναι 4 ιντσών, ανάλυσης 800×480, τεχνολογίας IPS και OGS (One Glass Solution) κάτι που επιτρέπει τη μείωση του πάχους της οθόνης. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά θα βρούμε 5 Megapixel κάμερα με LED Flash και μπροστινή κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις, κάτι που δεν έχει το HTC 8S.

Στην συνδεσιμότητα θα βρούμε τα κλασσικά, Bluetooth 2.1, WiFi b/g/n, GPS και μπαταρία 1950 mAh όπου με την ενεργειακή απόδοση των Windows Phone 8 ο χρήστης θα μπορεί να καταφέρει 2 μέρες χρήσης του κινητού χωρίς φόρτιση.

Το κινητό αναμένετε στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Huawei τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και διακρίνετε μεγάλη μάχη με το HTC 8S. Τα διαθέσιμα χρώματα του Huawei Ascend W1 είναι το μπλε, κόκκινο, μαύρο και άσπρο ακολουθώντας την τάση των άλλων κατασκευαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα