Google Nexus 7, Δεν μπορείτε να το συνδέσετε με εξωτερική οθόνη χωρίς το Nexus Q!

Σε μια πολύ περίεργη κίνηση σε ότι αφορά το Nexus 7 προχώρησε η Google. Το μικρό tablet μπορεί να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την τιμή του, όμως δεν θα υποστηρίζει μια βασική (για κάποιους) λειτουργία, αυτή της σύνδεσης με εξωτερική οθόνη/τηλεόραση. Μάλιστα δεν θα μπορεί να διαβάσει ούτε από USB sticks ή εξωτερικούς δίσκους.

Ο παραπάνω τίτλος θα μπορούσε πολύ πιο

εύκολα να είναι “Η USB θύρα του Nexus 7 δεν υποστηρίζει MHL”. Παρ’ όλα αυτά, επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τη σημασία που έχει αυτό το πρωτόκολλο, ουσιαστικά αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το νέο tablet της Google δεν θα μπορεί να συνδεθεί με θύρες HDMI ή να διαβάσει USB μνήμες (USB on-the-go).

Αντίθετα, θα μπορεί να λειτουργήσει ως USB host, κάτι που σημαίνει ότι πληκτρολόγια, mouse και χειριστήρια μπορούν να συνδεθούν μαζί του και να λειτουργήσουν βοηθητικά.

Ο λόγος για την επιλογή αυτή δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός, αλλά πιθανότατα οφείλεται στην επιθυμία της Google να προωθήσει το Nexus Q. Αγοράζοντας το συγκεκριμένο περιφερειακό θα μπορείτε να κάνετε streaming της οθόνης του Nexus 7 σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη και να απολαύσετε το περιεχόμενη της σε ανάλυση HD.

Keywords
Τυχαία Θέματα