Facebook, Επετειακό hackathlon εν’ όψει της σημερινής IPO

Με έναν παραδοσιακό για την εταιρεία, αλλά ασυνήθιστο τρόπο για όλους τους, θα γιορτάσει το Facebook την είσοδο του στο χρηματιστήριο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν μαζευτεί σε έναν κεντρικό χώρο για hacking μέχρι τελικής πτώσεως!

Αυτό ξεκίνησε πριν λίγη ώρα στα γραφεία του Facebook λέγεται hackathlon και

συμβαίνει για 31η φορά στην ιστορία της εταιρείας. Αυτό που συμβαίνει σε κάθε τέτοιο event, είναι ότι οι προγραμματιστές αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μαζεύονται σε έναν κεντρικό χώρο και κατασκευάζουν ένα ολόκληρο project σε μία μόνο ημέρα.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος της δουλειάς που γίνετε σε αυτά τα event, αρκεί να πούμε ότι σε προηγούμενα hackathlon είχαν δημιουργηθεί τα Facebook Chat και Timeline! Εντυπωσιακό;

Ο Mark Zuckerberg έδωσε το έναυσμα για την εκκίνηση του 31ου hackathlon, ενώ οι παρευρισκόμενοι τον αποθέωσαν, χειροκροτώντας τον όρθιοι. Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για όλο το οικοδόμημα που λέγεται Facebook, καθώς η εταιρεία ανοίγετε στο κοινό, μπαίνοντας στο χρηματιστήριο με τιμή ανά μετοχή που φτάνει τα 38 δολάρια.

Αν όλα πάνε καλά, το Facebook θα έχει αξία 104 δισεκατομμυρίων σε λίγες ώρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα