Exynos 5250 Dual, Ο πρώτος αντίπαλος του Snapdragon S4

Οι επεξεργαστές τον τελευταίο καιρό ανεβάζουν ασταμάτητα συχνότητα και πυρήνες, θυμίζοντας την μανία στο χώρο των υπολογιστών στις αρχές τις προηγούμενη δεκαετίας.

Όμως, οι κατασκευαστές, με πρώτη την Qualcomm αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα, και να επενδύσουν σε νεότερες και καλύτερες αρχιτεκτονικές ώστε να βελτιώσουν την απόδοση και τις ενεργειακές απαιτήσεις των chip τους.

Πράγματι, το πρώτο δείγμα αυτής της τεχνολογίας, ο Snapdragon S4 είναι ένα πολύ αξιόλογο SoC που κοντράρει στα ίσα τον τετραπύρηνο ανταγωνισμό,

παραμένοντας οικονομικός και σύμφωνα με την εταιρεία πολύ καλύτερος ως προς την θερμική συμπεριφορά.

Η Samsung μπαίνει και αυτή στον χωρό αυτό, δημιουργώντας τον πρώτο Cortex A-15 επεξεργαστή της, τον Exynos 5250 Dual, έναν διπύρηνο επεξεργαστή, κατασκευασμένο στα 32nm, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία, έχει πολύ καλύτερη απόδοση στον τομεα των γραφικών, της συνδεσιμότητας και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Το νέο SoC θα υποστηρίζει αναλύσεις έως 2560×1600, DirectX 11, USB 3.0, ενώ η GPU του, Mali T604, είναι 5 φορές γρηγορότερη από τα παλαιότερα μοντέλα, ενώ ξεπερνά και την Adreno 225 του Snapdragon S4. Τέλος, η συχνότητες που θα πιάνει θα αγγίζουν τα 2GHz!

Για την ώρα δεν έχουν κάποια επίσημη πληροφορία για το πότε θα δούμε τον νέο επεξεργαστή σε κάποια συσκευη, ωστόσο φήμες αναφέρουν πως η μελλοντική έκδοση του Galaxy Tab των 11.6 ιντσών θα ενσωματώνει τον εν λόγω επεξεργαστή. Περιμένουμε με αγωνία, ενώ μέχρι να τον δούμε στην αγορά μπορούμε εδώ να δούμε αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα