Baidu, Ο κινεζικός κολοσσός ετοιμάζει κλώνο του Nokia Lumia με Android

Μπορεί εμείς να μην γνωρίζουμε αρκετά καλά την Baidu, όμως για τους φίλους μας του Κινέζους είναι η αντίστοιχη Google. Στα βήματα του μεγάλου αδερφού λοιπόν, η Baidu ετοιμάζει το δικό της Android smartphone, επηρεασμένο εξωτερικά από το Nokia Lumia 800.

Μπορεί να μοιάζει περίεργο, όμως οι περιορισμοί της κυβέρνησης δεν έχουν επιτρέψει στην Google να κυριαρχήσει και στην Κίνα. Κατά συνέπεια, τον ρόλο της εταιρείας από το Mounten View παίζει μια τοπική εταιρεία, η οποία έχει γιγαντωθεί και πλέον είναι έτοιμη να μπει και στον χώρο των smartphones.

Για αρχή, η Baidu θα κυκλοφορήσει ένα αρκετά οικονομικό μοντέλο (περίπου 150 δολάρια με συμβόλαιο), το οποίο ενσωματώνει οθόνη 3.5 ιντσών, το δικό της Android skin που ονομάζεται Baidu Cloud και προσφέρει 100GB δωρεάν χώρου στο σύννεφο! Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία έχει ετοιμάσει μια δική της version του Siri, η οποία θα προσφέρεται πακέτο με το πρώτο της smartphone.

Πάντως για ακόμη μια φορά οι Κινέζοι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μόδα της αντιγραφής, αφού εξωτερικά η συσκευή είναι πανομοιότυπη με το Nokia Lumia 800, αν και δεν καταφέρνει να το προσεγγίσει σε φυσική ομορφιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GoodByte