Anonymous vs. ACTA !

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο hot topic των τελευταίων ημερών, τουλάχιστον στον χώρο του Διαδικτύου. Ο λόγος για την ομάδα hacker με το όνομα Anonymous και τον “πόλεμο” που έχουν εξαπολύσει, μεταξύ άλλων, ενάντια στο ACTA. Τι είναι όμως αυτό ξέρετε;

Το ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) αποτελεί μια νομοθετική

ρύθμιση, η οποία είναι κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών. Το πρόβλημα με αυτή την “συμφωνία” έγκειται στο εξής: μέσω αυτής, εκείνοι που παρέχουν Internet ή έχουν, γενικότερα, websites είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν αποθηκευμένες όλες τις δραστηριότητες των χρηστών τους και να τις δίνουν στις Αρχές!

Με λίγα λόγια, αυτοί που μας δίνουν πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό στην ουσία μας παρακολουθούν και αναλαμβάνουν τον ρόλο του “χωροφύλακα” χωρίς την αναγκαία μέχρι τώρα δικαστική εντολή. Δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις, αφού η παράκαμψη της Δημοκρατίας είναι προφανής την στιγμή που ούτε καν η διαφάνεια των όλων διαδικασιών δεν μπορεί να είναι βέβαιη!

Συμπερασματικά, το ACTA, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως έχει ψηφιστεί ήδη από 22 χώρες της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ, φαίνεται πως αποτελεί “κάτι” που αντίκειται στην ψηφιακή ελευθερία στο όνομα μάλιστα της… πνευματικής ιδιοκτησίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα