Πάμε ΑΠΘ την Κυριακή;!

Το ΑΠΘ μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το μικρόκοσμο των εντόμων και την άγρια πανίδα, να περάσουν ένα πρωινό στο Μετεωρολογικό Σταθμό, να μυηθούν στα μυστικά των κεραυνών - ηλεκτρικών κενώσεων, να ακούσουν το «παραμύθι της γης» και να αντλήσουν πληροφορίες για τη διατροφή, την υγεία, τους σεισμούς, τον ήλιο και τις ανασκαφές.

«Ανακάλυψε πόσο δυνατός είσαι», «Πόσο
θα 'θελα να μπω σε μια φόρμουλα», «Για τη ζωή των πραγμάτων: η παράδοση ως δημιουργία», «Η γλυπτική και ο κοινωνικός της ρόλος στην αρχαιότητα» και «Παραμύθι στην πλατεία» τιτλοφορούνται κάποιες από τις δράσεις.
64 δραστηριότητες

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος «ΑΠΘ την Κυριακή», που αρχίζει την Κυριακή (10 π.μ.-2 μ.μ.) και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρατηρήσεις, πειράματα, δημιουργικά εργαστήρια, οργανωμένες παρουσιάσεις, παιχνίδια και επιδείξεις, οι οποίες θα «ζωντανεύουν» τα πρωινά της Κυριακής.

«Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο, σπάμε τους τοίχους που μας χώριζαν με την κοινωνία. Το ΑΠΘ μετατρέπεται κάθε Κυριακή στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της Ελλάδας», ανέφερε χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, διευκρινίζοντας πως πέραν του παιδευτικού ρόλου του παραπάνω προγράμματος, την παρούσα περίοδο «η κοινωνία αναζητά τρόπους ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που να μην της κοστίζουν».
Το πρόγραμμα, που αποβλέπει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, περιλαμβάνει 64 δραστηριότητες. Συμμετέχουν 50 μέλη ΔΕΠ, 150 εθελοντές και 21 φοιτητές από το πρόγραμμα ημιαπασχόλησης του Αριστοτελείου, οι οποίοι θα εξυπηρετούν το κοινό ως ξεναγοί. «Εμείς θέλουμε το ΑΠΘ, που είναι σε άρρηκτη σχέση με την πόλη, να λειτουργήσει σαν το πανεπιστήμιο της καρδιάς μας», τόνισε ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής.

Ως χώροι διεξαγωγής του προγράμματος έχουν οριστεί η κεντρική πανεπιστημιούπολη, η Κτηνιατρική, το Πολυτεχνείο, η Φιλοσοφική, η Γεωπονική, η Οδοντιατρική, το Μετεωροσκοπείο, το κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, το κτίριο της Βιολογίας, η Κεντρική βιβλιοθήκη, ο Σεισμολογικός Σταθμός, το Αγρόκτημα, η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Τούμπας, η Πανεπιστημιούπολη της Θέρμης και η Σχολή Δασολογίας στο Φοίνικα.
Της ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ για το agelioforos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα