Η έκρηξη του "Sexting": Τι, Πως και Γιατί!
21:55 16/5/2012
- Πηγή: ThessNea
Το φλέρτ με τα μάτια ποτέ δε θα χάσει τη μαγεία και τη μοναδικότητά του, ισχυριζόμαστε εμείς οι ρομαντικοί. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζει να γίνεται ψηφιακό, σκληρό ακόμη και κυνικό; Το sexting, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει και μάλιστα με άγριες και επεκτατικές διαθέσεις... Το "sexting" ζει μέρες δόξας παρόλο που θεωρείται από πολλούς ένα επικίνδυνο χόμπι. To σίγουρο είναι ότι έχει μεταφέρει το φλερτ σε άλλα επίπεδα.
Τι κάνεις; Στέλνεις μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και αποκαλυπτικές φωτογραφίες μέσω του κινητού σου. Παραλήπτης; Σύντροφος, σύζυγος, φίλος, άγνωστος.
Ίσως κανονίσεις και κάποιο ραντεβού, ίσως όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη στιγμή της ανταλλαγής των μηνυμάτων, οι ηθικές αναστολές είναι πια παρελθόν.
Σύμφωνα με έρευνα του Teenage Research Unlimited, το 22% των εφήβων κοριτσιών και το 18% των αγοριών έχει στείλει γυμνές του φωτογραφίες σε φίλους ή γνωστούς, ή τις έχουν δημοσιεύσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο, ενώ συνολικά το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 20-26 ετών έχει ακολουθήσει τη μόδα του sexting.
Ο όρος έγινε γνωστός στη Βρετανία και την Αμερική το 2005, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διαδοθεί ευρέως και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά και -σε πολλές περιπτώσεις- να τον καταστρέψει.
Όταν το sexting "μπήκε" στη Βουλή
Ας θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που το sexting απέβη καταστροφικό. Ο αμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών Anthony Weiner το καλοκαίρι του 2011 παραδέχτηκε δημόσια ότι είχε ακατάλληλες συνομιλίες με γυναίκες σε chatrooms και ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχε ανταλλάξει μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου με έξι γυναίκες, που είχε γνωρίσει στο internet. Αποτέλεσμα; Η δημόσια κατακραυγή και η παραίτησή του.
Φυσικά δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Oύτε κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγείν. Ίσα- ίσα, έχει συμβεί το αντίθετο.
Snapchat: Ο νέος "προστάτης" του sexting
Για να μην "καούν' λοιπόν και άλλοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και πάσης φύσεως άπιστοι, δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή για να προστατεύει τον αποστολέα που φλερτάρει.
Με την εφαρμογή Snapchat, που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το App Store, ο αποστολέας ορίζει εξ αρχής πόσα δευτερόλεπτα επιθυμεί η φωτογραφία του να εμφανίζεται στο κινητό του παραλήπτη. Το όριο είναι τα δέκα δευτερόλεπτα, ενώ το ελάχιστο είναι 3. Μόλις περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, η φωτογραφία αυτοκαταστρέφεται.
Μάλιστα, εάν ο τελευταίος προσπαθήσει να την κρατήσει με screenshot, ο αποστολέας ειδοποιείται για αυτή την ενέργεια με γραπτό μήνυμα (βέβαια, είναι πλέον αργά για να κάνει κάτι...)
Γι' αυτό το λόγο, η πολιτική απορρήτου της εφαρμογής ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για το περιεχόμενο που ανταλλάσσεται μεταξύ χρηστών φέρουν οι ίδιοι και κανένας άλλος, γιατί προφανώς αν
Keywords
βομβα mall, sexting, εκρηξη, app store, εν λόγω, φλερτ, unlimited, γυμνες, βουλη, καλοκαιρι, νέα, store, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, μοδα, φλερτ, φωτογραφιες, φωτογραφια, αγνωστος, αμερικη, γινει, γινεται, διαστημα, διαδικτυο, εγινε, ενεργεια, εν λόγω, εξι, ερευνα, ετων, ευθυνη, κινητο, λογο, μαγεια, ματια, μηνυματα, ορος, ραντεβου, σιγουρο, τρια, φυσικα, ψηφιακο, unlimited, app store, εφαρμογη, μεινει, store
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Σφυρίδα στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο
- Πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Pulse: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει η ΝΔ
- [Ζώδια] Ερωτευμένα ζώδια: Τι σου λένε και τι πραγματικά εννοούν!
- Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές
- Από 250 έως 1000 ευρώ τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα
- Η ΕΚΤ διακόπτει την παροχή ρευστότητας σε κάποιες ελληνικές τράπεζες
- Δημοσκόπηση Pulse: ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΝΔ 21,5% ...
- Ο Αγιατολάχ του ΣΥΡΙΖΑ, Μηλιός...
- Γαλλική δημοσκόπηση για την Ελλάδα
- Φορολογική δήλωση 2012: δυο κωδικοί «σωσίβιο»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ThessNea

- Τελευταία Νέα ThessNea
- Τεράστιο FAIL!!!
- Σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος για τα 51,4 εκατ. ευρώ
- Προσφυγή ο Σηφάκης κατά του Άρη!
- "Η νέα δόση δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών"
- Anonymous: Έχουμε πρόσβαση σε όλες τις μυστικές βάσεις δεδομένων της Κυβέρνησης
- Το Diablo 3 άνοιξε! Εξαγριωμένοι οι gamers με το "error37"
- Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ tweet της δημοσιογράφου Δήμητρας Φωτιάδου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Μια ελκυστική επιλογή...
- Ψήφος με ψυχρό αίμα και το χέρι στην καρδιά
- Εσείς πώς χρησιμοποιείτε το δικό σας ipod nano; [video]
- Πώς επηρεάζουν οι φόλες την πανίδα
- Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το MEGA
- Νέο look για τη Φαίη Σκορδά
- «Κομβικό σημείο» ο τίτλος της νέας εκπομπής του Alpha
- Το ΠΑΣΟΚ, και όμως, είναι εδώ (Γιατί αυτή η χώρα είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ)
- Και νεκρούς ανασταίνουν υπουργεία και πετρέλαια!