Ζήσε περισσότερα χρόνια… διαβάζοντας βιβλία (Photos-Video)

10:25 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις του βιβλίου. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που αγαπάνε τα βιβλία και διαβάζουν όπου και αν βρίσκονται, οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα πολύ καλά κάνεις, καθώς μια έρευνα είναι εδώ για να σε δικαιώσει. Όπως αποκαλύπτει η συγκεκριμένη έρευνα, όσοι διαβάζουν πολλά βιβλία, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, από όσους δεν διαβάζουν καθόλου.

Αναρωτήθηκες ποτέ αν λίγο διάβασμα βιβλίων τη μέρα θα μπορούσε να προσθέσει μέρες στη ζωή σου; Μελέτη του Yale

University, έδειξε ότι όσοι διαβάζουν πολλά βιβλία, ζουν δύο χρόνια περισσότερο, από όσους δεν διαβάζουν καθόλου. Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Science and Medicine, περιλαμβάνει στοιχεία από δείγμα 3,635 συμμετεχόντων ηλικίας άνω των 50.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε όσους διαβάζουν μέχρι 3,5 ώρες την εβδομάδα, σε όσους διαβάζουν τουλάχιστον 3,5 ώρες και πάνω και αυτούς που δεν διαβάζουν καθόλου, περιλαμβάνοντας στους λόγους τους παράγοντες της ηλικίας, του φύλου και της εκπαίδευσης.

Αποτελέσματα της έρευνας:

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι διάβαζαν βιβλία για πάνω από 3,5 ώρες την εβδομάδα είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα μέσα σε 12 χρόνια, ενώ όσοι διάβαζαν μέχρι 3,5 ώρες έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στην ίδια περίοδο.

Η καθηγήτρια Becca R. Levy, μιλώντας στους New York Times τόνισε ότι όσοι διαβάζουν ακόμα και 1,5 ώρα την εβδομάδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, από αυτούς που δεν διαβάζουν καθόλου.

Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα…

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να διαβάζεις βιβλία μπορεί να έχει ορισμένα επιπλέον πλεονεκτήματα γι’ σένα, όπως για παράδειγμα το ότι αυξάνει τις γνωστικές ικανότητες αλλά και ενδυναμώνει την μνήμη.

Όμως, αυτό που τονίζεται είναι ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν το ίδιο για τα περιοδικά και τις εφημερίδες, εκτός αν κάποιος ξοδεύει 7-8 ώρες την εβδομάδα για να διαβάζει εφημερίδες και περιοδικά.

Πάντως, οι έρευνες επισημαίνουν ότι όσοι διαβάζουν βιβλία, όχι μόνο κερδίζουν την μακροζωία, αλλά καταφέρνουν να παραμείνουν υγιείς για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι περισσότερο πλούσιοι σε γνώσεις, ενώ μαθαίνουν να είναι πιο δημιουργικοί και μπορούν εύκολα να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις χάρη στις γνώσεις που αποκτούν.

Μια ακόμα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, έδειξε ότι άνθρωποι που διάβαζαν βιβλία έστω και 20 λεπτά την εβδομάδα είχαν 20% μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν την μακροζωία. Το δείγμα που εξέτασε αυτή η έρευνα αφορούσε 4,164 ενήλικες.

Η Josie Billington, Senior Lecturer and Deputy Director of the Centre for Research into Reading του University of Liverpool, υποστηρίζει ότι το διάβασμα βοηθάει παράλληλα και στην ευεξία.

Το διάβασμα όχι μόνο βοηθά στην επανένωση όλων των ανθρώπων και μπορεί να φέρει κοντά ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων και ενδιαφερόντων. Μπορεί επίσης να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τις δραστηριότητες ή τα επαγγέλματα που κάποτε επιδίωκαν, ή τις γνώσεις και τις δεξιότητες που εξακολουθούν να έχουν, βοηθώντας τους να καταλάβουν τον λόγο της ύπαρξης ενός τόπου, αλλά και τον σκοπό τους σε αυτόν τον κόσμο

Διαβάστε επίσης:

Εσύ πως θα αντιδρούσες αν έβλεπες κάποιον να διαβάζει αυτά τα βιβλία στο Μετρό; (Photos & Videos)

Photo: REUTERS/Ognen Teofilovski, AllYou.gr, Ladylike.gr

The post Ζήσε περισσότερα χρόνια… διαβάζοντας βιβλία (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα