Υπόθεση Κολωνού: Ποιοι είναι οι νέοι συλληφθέντες και πού θα εστιάσουν οι έρευνες από εδώ και πέρα;

12:33 4/11/2022 - Πηγή: iPop

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Κολωνού έρχονται καθημερινά στο φως. Οι εξελίξεις για τον βιασμό της 12χρονης «τρέχουν», με τις αστυνομικές αρχές να προσπαθούν να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Ένας νέος κύκλος ενταλμάτων έχει ξεκινήσει, ο οποίος θα ολοκληρωθεί όπως φαίνεται σήμερα το απόγευμα με την σύλληψη άλλων δυο υπόπτων.

Από τα τέσσερα νέα

εντάλματα που εκδόθηκαν έχουν ήδη οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ένας 35χρονος και ένας 39χρονος, ενώ πριν από λίγη ώρα συνελήφθη και ένας 55χρονος.

Εξελίξεις για τον βιασμό της 12χρονης: 2 άνδρες έχουν ήδη συλληφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες, οι οποίοι πέρασαν εχθές την νύχτα στα κρατητήρια, είχαν αναγνωριστεί από την ανήλικη, στην μαραθώνια κατάθεση που έδωσε η ίδια την περασμένη Τρίτη.

Ο πρώτος συλληφθείς είναι ένας 35χρονος άνδρας, άγαμος, κάτοικος δυτικής Αττικής και άνεργος εισοδηματίας ενώ ο δεύτερος, είναι 39 ετών κάτοικος βορείων προαστίων και πατέρας ενός 9χρονου παιδιού. Οι πηγές αναφέρουν ότι είναι χωρισμένος και εργάζεται ως συνοδός ασφαλείας σε εταιρία security.

Οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, φαίνεται να πήγαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και να παρέδωσαν τα κινητά τους, υποστηρίζοντας ότι είχαν επικοινωνία με την 12χρονη αλλά ουδέποτε υπήρξε σωματική επαφή. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται τόσο από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία εις βάρος τους όσο και από την ηχηρή κατάθεση της ανήλικης.

«Από τα στοιχεία που έχουμε, πάντως, προκύπτει ότι οι τρεις από τους τέσσερις είχαν συναντηθεί, άσχετα με το τι υποστήριξαν οι ίδιοι. Η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και όλα είναι στην κρίση της Δικαιοσύνης και της ανακρίτριας που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης», αναφέρει πηγή της αστυνομίας.

Κολωνός: «Ο Μίχος με πήγαινε σε οίκο ανοχής, έβλεπα μέχρι πέντε άντρες την ώρα» – Όσα αποκάλυψε η 12χρονη στην κατάθεσή της. Προφυλακίστηκε η μητέρα της

Πώς θα κινηθούν οι έρευνες από εδώ και πέρα;

Οι συλλήψεις, ωστόσο, δεν θα σταματήσουν εδώ. Τις επόμενες μέρες θα δούμε κι άλλα άτομα να οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή. Στην κατάθεσή της η 12χρονη φέρεται να έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τουλάχιστον 11 άνδρες όπου είχε περιγράψει από την αρχή ότι την βίασαν. Έτσι πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθούν άλλα τρία εντάλματα συλλήψεων.

Η ανήλικη κοπέλα δεν θα κληθεί να καταθέσει ξανά -τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Οι τέσσερις καταθέσεις της αναδείχθηκαν αρκετά κοστοβόρες για τον ψυχισμό της κοπέλας, η οποία ξαναέζησε όλες τις επίπονες στιγμές. Άλλωστε, και οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει όλο το απαραίτητο υλικό για να κινήσουν τις έρευνες στο επόμενο διάστημα.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος το παιδί να έρθει ξανά. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Τα στοιχεία που έχουμε είναι πολλά και επαρκή. Είναι μία πρωτοφανής υπόθεση που έχει πολύ βάθος. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν γίνει τόσες συλλήψεις, αλλά και ότι αυτές θα συνεχιστούν. Μην ξεχνάμε ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος εργασίας και αυτή τη στιγμή όπως και επί τόσες εβδομάδες συνεχόμενα στα ψηφιακά πειστήρια κάνουν αγώνα δρόμου να αναλύσουν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη και όλες τις συσκευές που έχουν κατασχεθεί. Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στο να βρεθούν όλοι οι βιαστές και εν συνεχεία θα συμπληρωθεί ο φάκελος όσων είχαν μόνο διαδικτυακές επαφές», τονίζει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Οι 5 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που μας έχουν σοκάρει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπόθεση Κολωνού: Ποιοι είναι οι νέοι συλληφθέντες και πού θα εστιάσουν οι έρευνες από εδώ και πέρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα