Υπό την απειλή χρεοκοπίας η Ελλάδα (;)- Φωτιά βάζουν τα δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου

13:41 29/4/2016 - Πηγή: iPop

Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα είναι τα δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για εμπλοκή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ παράλληλα μιλούν ακόμα και για χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, τα πρωτοσέλιδα του Γερμανικού Τύπου την Παρασκευή εστιάζουν στην αδυναμία της Κυβέρνησης να καταλήξουν επιτέλους σε συμφωνία με τους Θεσμούς έτσι ώστε να κλείσει

η αξιολόγηση.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα κρούουν τα διεθνή Μέσα:Westdeutsche Allgemeine Zeitung:

Σχετικό με τη χώρα μας ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει:

«Η χρεοκοπία απειλεί να επέλθει σε τέσσερις εβδομάδες: η ελληνική κρίση επιστρέφει» ενώ εν συνεχεία θέτει το ερώτημα «πρέπει τώρα να επέμβει και πάλι η ΕΕ».

Παράλληλα τονίζει πως «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ένα νέο πακέτο λιτότητας βρίσκονται σε σημείο μηδέν», και προσθέτει:

«Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαβουλεύσεις, ενδέχεται να εξαντληθούν τα χρήματα της Αθήνας ήδη σε δύο εβδομάδες. Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα: πρέπει η ΕΕ να εμβάσει στην Αθήνα σύντομα πρόσθετα κεφάλαια ώστε να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση;».

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Για λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει και αναμένεται να δοθεί στο Eurogroup μιλά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αυτή η πρόσθετη απόφαση φαίνεται να είναι κάτι σαν γέφυρα μέσω της οποίας θα μπορούσε να εμπλακεί με δικά του κεφάλαια στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα και το ΔΝΤ, όπως επιθυμεί κατά πρώτο λόγο η γερμανική Κυβέρνηση».

Süddeutsche Zeitung:

Η εφημερίδα εξηγεί πως «τα προβλήματα φτώχειας της Ευρώπης δεν θα λυθούν με τους φτωχούς να τρέχουν πίσω από κοινωνικές παροχές. Γι’ αυτό είναι σωστό που η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Αντρέα Νάλες καθιστά τώρα σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική βοήθεια για νέους μετανάστες χωρίς να έχουν προηγουμένως εργαστεί».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Υπό την απειλή χρεοκοπίας η Ελλάδα (;)- Φωτιά βάζουν τα δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα