Υπό παρακολούθηση η Άγκυρα από την Ε.Ε. για το προσφυγικό

08:04 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Υπό στενή παρακολούθηση θα βρίσκεται η Άγκυρα από την Ε.Ε. για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό αλλά και για να αποφευχθεί κάποιο ενδεχόμενο κατάχρησης στα πλαίσια της συμφωνίας.

Ευρωπαίοι Υπουργοί επισκέφθηκαν την Κωνσταντινοούπολη κι έκαναν γνωστό την παρακολούθηση των τουρκικών αρχών προκειμένου να καταστεί σίγουρο ότι σέβονται τις αρχές και τους κανόνες της συμφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΞ της Ολλανδίας, ο οποίος ηγούνταν της αποστολής των Υπουργών που επισκέφθηκαν προ

ολίγων ημερών την Τουρκία κι είχαν συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσογλου είπε:

Υπάρχει μεγάλη σημασία για την τήρηση του ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Οι τουρκικές αρχές συμμερίζονται αυτές τις αρχές και αυτό είναι μέγιστης σημασίας. Θα το παρακολουθούμε στενά αυτό

Ο ίδιος κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Αμνηστίας, τόνισε: «Οι κατηγορίες περί καταχρήσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μπορέσει να τις εξετάσει προτού καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα».

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ δεσμεύθηκε, τέλος, ότι «θα βάλουμε ένα τέλος στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων, θα εμποδίσουμε τους ανθρώπους να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους στην θάλασσα και δημιουργούμε έναν δρόμο ασφαλή και δίκαιο ώστε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να μεταβούν στην Ευρώπη».

The post Υπό παρακολούθηση η Άγκυρα από την Ε.Ε. για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα