Υπό κράτηση ο Ρώσος Υπουργός Οικονομίας για δωροδοκια 2 εκατ. δολαρίων

08:50 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη ο Ρώσος Υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, καθώς φέρεται να έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εκτιμήσε θετικά την εξαγορά από την πετρελαιοπαραγωγό Rosneft του 50% των μετοχών της Bashneft.

Η Επιτροπή Έρευνας στη Μόσχα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η έρευνα είναι αναφορικά με «την παραλαβή από τον υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ στις 14 Νοεμβρίου 2015, 2 εκατομμύρια δολάρια για την θετική εκτίμηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, η οποία επέτρεψε στην Rosneft να αγοράσει το 50% των μετοχών της Bashneft».

Σύντομα

αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στο Ρώσο Υπουργό. «Ο Ουλουκάγιεφ ετέθη υπό κράτηση τη νύχτα, αμέσως μετά από την ανάκρισή του», δήλωσε αρμόδια πηγή στο Reuters.

Ο Ουλουκάγιεφ συνελήφθη in flagrante delicto ενώ εισέπραττε τη δωροδοκία. H έρευνα στιάζεται στον εκβιασμό για δωροδοκία από τους αντιπροσώπους της Rosneft υπό την χρήση απειλών

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε απ’ την πλευρά του:

Αυτή είναι μια σοβαρή κατηγορία. Μόνο ένα δικαστήριο είναι ικανό να αποφανθεί οτιδήποτε

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη σύλληψη είναι του πιο υψηλόβαθμου στελέχους στη Ρωσία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1991.

The post Υπό κράτηση ο Ρώσος Υπουργός Οικονομίας για δωροδοκια 2 εκατ. δολαρίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα