ΥΠΕΞ Tουρκίας: Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό συνοψίζεται στο tweet του Κοτζιά

15:35 8/7/2017 - Πηγή: iPop

Στην ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά στο Twitter, φαίνεται να επιρρίπτει την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε:

Από το tweet του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα.

Δεν ήταν δυνατό γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα

τουρκιας σε ολη τη μεγαλόνησο. Το όνειρο και σχέδιο λύσης Κυπριακού παραμενει ζωντανό

Nikos Kotzias (@NikosKotzias) July 7, 2017

O Hüseyin Müftüoğlu, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει στην ανακοίνωση πως «η Τουρκία συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κρανς Μοντάνα στις 28 Ιουνίου με 6 Ιουλίου με καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση όπως είχε επιδείξει από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε:»Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία ήταν η τελική Διάσκεψη, η δική μας πλευρά έκανε ειλικρινείς προσπάθειες για δύο βδομάδες για να υπάρξει λύση», ενώ επιτιθέμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τόνισε: «Όσο για την απάντηση γιατί η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε, μπορεί να το δει κανείς και από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χθες (7 Ιουλίου) από τον λογαριασμό του στο twitter».

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι με την συμπεριφορά που επέδειξε ήταν εκείνος που ευθυνόταν για την Διάσκεψη που δεν κράτησε πάνω από μία μέρα τον Ιανουάριο», συνεχίζει και προσθέτει πως «αυτές οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις του Υπουργού Κοτζιά επεδείχθησαν κατά την διάρκεια της διάσκεψης από την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει στο ότι: «Η Διάσκεψη έχει για άλλη μια φορά αποκαλύψει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς καλή πρόθεση και πολιτική πρόθεση».

The post ΥΠΕΞ Tουρκίας: Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό συνοψίζεται στο tweet του Κοτζιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα