Υπερψηφίστηκε το “Right to Repair”- Τι θα αλλάξει με τις συσκευές;

14:52 11/4/2022 - Πηγή: iPop

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για το δικαίωμα στην επισκευή, όμως, δεν γνωρίζαμε εάν θα ψηφιζόταν απ’ την Κομισιόν, και συνεπώς εάν όντως θα άλλαζε κάτι. Η υπερψήφιση, όμως, του “Right to Repair” πλέον σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουν τις συσκευές τους.

Στην πράξη, αυτός ο νόμος αναγκάζει τους κατασκευαστές των συσκευών να τις φτιάχνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν περισσότερο, να μην χρειάζονται τόσο σύντομη αντικατάσταση, καθώς επίσης

και να φτιάχνονται σχετικά εύκολα εάν πάθουν κάτι.

Παράλληλα, βάσει του ψηφίσματος, οι κατασκευαστές θα πρέπει να παρέχουν εύκολη πρόσβαση στους χρήστες και στα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής με εξαρτήματα και αντίστοιχα εγχειρίδια.

Το προσχέδιο της πρότασης κάνει επίσης λόγο για αύξηση της επίσημης εγγύησης που δίνουν οι κατασκευαστές (που αυτή τη στιγμή είναι 2 χρόνια).

Unsplash /Kelli McClintock

Το επόμενο στάδιο μετά την αρχική ψήφιση της πρότασης, είναι να γίνει συγγραφή του τελικού νομοσχεδίου και να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ποιες εταιρείες έχουν δείξει την τάση να ενσωματώσουν ήδη το Right to Repair;

Η Apple, η Samsung και πολύ πρόσφατα η Google έχουν ξεκινήσει να μιλούν ή και να λανσάρουν προγράμματα Self Repair, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να επισκευάζουν τις συσκευές μόνοι τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπερψηφίστηκε το “Right to Repair”- Τι θα αλλάξει με τις συσκευές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα