Ξέρουμε τον τρόπο να βγουν fluffy και καραμελωμένες οι ψητές γλυκοπατάτες!

15:22 27/10/2021 - Πηγή: iPop

Η προσθήκη γλυκοπατάτας στη διατροφή σου είναι μια εύκολη και νόστιμη συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις, ειδικά όταν προσπαθείς να τρως υγιεινά. Η γλυκοπατάτα είναι ένα super food, γεμάτη με βιταμίνη C και φυτικές ίνες και ο καλύτερος τρόπος να την γευτείς είναι ψητή στον φούρνο! Ειδικά όταν είναι γεμιστή! Σήμερα, λοιπόν, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μία λαχταριστή συνταγή για γλυκοπατάτες στον φούρνο, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις ακόμα και για πρωινό!

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο

που θα σε ενθουσιάσουν!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις γλυκοπατάτες στον φούρνο: 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες4 κ.σ. βούτυροΑλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΤα υλικά της επιλογής σου για το γέμισμα, όπως αυγό, λαχανικά, τυρί κι ό,τι άλλο αγαπάς!

Τηγανιτές πατάτες-χωρίς τηγάνι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Το μυστικό για τις πιο fluffy – καραμελωμένες γλυκοπατάτες είναι πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε να τις βάλεις στην κατάψυξη! Σύμφωνα με το viral TikTok hack που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, εάν καταψύξεις ελαφρώς τις γλυκοπατάτες πριν τις ψήσεις, θα καταφέρεις να γίνουν μαλακές μέσα και πιο “τραγανές” στο εξωτερικό τους.Το επόμενο μυστικό είναι να τις ψήσεις σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, ώστε να γίνουν ζουμερές μέσα, αλλά λόγω της φλούδας, να αποκτήσουν μια καπνιστή και καραμελωμένη γεύση. Προθέρμανε, λοιπόν, τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, βάλε τις γλυκοπατάτες στον φούρνο, ενώ τις έχεις τρυπήσει με ένα πιρούνι.Ψήστες μέχρι να μαλακώσουν, για 50-55 λεπτά.Άφησέ τες να κρυώσουν λίγο, στη συνέχεια άνοιξε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και ρίξε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο ή τα υλικά της επιλογής σου. Εάν βάλεις κάτι που θέλει ψήσιμο, όπως αυγό, ψήσε ξανά τις γλυκοπατάτες για 5-10 λεπτά.Αλατοπιπέρωσε πριν τις σερβίρεις και απόλαυσε! @rootedinspice

freeze your sweet potatoes #sweetpotato #breakfastideas #healthyrecipes #easyrecipes #snackideas #temperingspices

♬ manifest – Rook1e

Φτιάχνουμε πατάτες φούρνου με μια πεντανόστιμη σάλτσα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξέρουμε τον τρόπο να βγουν fluffy και καραμελωμένες οι ψητές γλυκοπατάτες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα