Ξεπέρασαν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Ειδομένη

10:23 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Τους 54.062 έφτασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Να τονισθεί πως τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό του Σύρου πρόσφυγα τη Δευτέρα, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες και μετανάστες;

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται συνολικά

7.515 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς οι 4.138 έχουν καταμετρηθεί στη Λέσβο και 1.960 στη Χίο. Μέχρι τις 7:30 το πρωί μάλιστα έχουν καταγραφεί 150 νέες αφίξεις.

Παράλληλα στην Αττική συνολικά οι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν τους 14.906, με την πλειονότητά τους να παραμένει στον Πειραιά (3.286 άτομα).

Το πρωί της Τρίτης στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.019 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.284.

Ενώ στον καταυλισμό της Ειδομένης παραμένουν 10.257 άτομα.

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό που σημειώθηκε την Δευτέρα:

Πληροφορίες ήθελαν αστυνομικό όχημα να παρασύρει τον πρόσφυγα,ωστόσο, η αστυνομία δηλώνει ότι το όχημα δεν είχε κάποια εμπλοκή στον τραυματισμό του.

Οι πρόσφυγες όμως θεωρώντας ότι το περιπολικό ευθύνεται για τον τραυματισμό του πρόσφυγα, προκάλεσα ζημιές σε οχήματα και αναποδογύρισαν κάδους.

Φόβοι υπάρχουν για την πρόκληση νέων επεισοδίων, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που άνοιξε με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, έκλεισε και πάλι. Ο Γιάννης Μουζάλας είπε πως η γραμμή θα ανοιγοκλείνει, φέρνοντας ως παράδειγμα την σιδηροδρομική γραμμή Γαλλίας- Αγγλίας που επί 7 χρόνια ανοιγόκλεινε.

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε στη Βουλή ότι δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας μέσα σε 31 μέρες και έκανε γνωστό ότι ετοιμάζονται ακόμα 20.000, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά.

Στην Ειδομένη μπαίνει τάξη, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός. «Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διαλυθεί. Αλλά θα γίνει με τάξη».

«Μας αδικείτε ως χώρα, όχι ως κυβέρνηση. Μόνο στην Ειδομένη υπάρχει αυτό και θα πάψει, όπως έγινε και στη Λέσβο όπου οργανώσαμε το χάος. Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει. Το βλέπετε. Και θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει θετικά προς εμάς η απελπισία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Η τάξη πρέπει να μπει και μπαίνει. Στην τεράστια πλειοψηφία των 35.000 προσφύγων υπάρχει τάξη. Δεν είναι σε τάξη στην Ειδομένη, που αρχίζει και μπαίνει. Και στον Πειραιά που σε λίγο δεν θα υπάρχει».

Σημείωση!

Να τονισθεί πως από τις 07:00 της 18/04/2016 έως τις 07:00 της 19/04/2016 διεσώθησαν 119 πρόσφυγες-μετανάστες σε τρία περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ξεπέρασαν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα