Ξεκινούν οι συζητήσεις για αποχώρηση της Φιλανδίας από την Ευρωζώνη

18:19 10/3/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκινούν οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο της Φιλανδίας σχετικά με την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη. Υψηλός βαθμός δυσαρέσκειας για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

Άμεσα φαίνεται να ξεκινούν οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο της Φιλανδίας, σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Η πορεία της οικονομίας ωστόσο της χώρας, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό δυσαρέσκειας των Φιλανδών για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας, δεν φαίνεται να είναι αρκετές για να οδηγήσουν στην αποχώρηση της από τη ζώνη του ευρώ.

Η Βουλή της Φινλανδίας, πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων τις συζητήσεις γύρω από το εάν θα πρέπει η χώρα να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό νόμισμα και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, έπειτα από το σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε, συγκεντρώνοντας πάνω από 50.000 υπογραφές.

Η έναρξη των εν λόγω συζητήσεων στο φιλανδικό κοινοβούλιο, όπως η απόφαση για τη διεξαγωγή του, δείχνει το υψηλό επίπεδο απογοήτευσης των Φιλανδών πολιτών, σε σχέση με την οικονομική πορεία της χώρας τους.

Σημειώνεται πως με τη συγκέντρωση πάνω από 50.000 υπογραφών, ουσιαστικά ζητείται η προκήρυξη δημοψηφίσματος, το οποίο θα έχει ως ερώτημα την παραμονή ή όχι της Φιλανδίας στην Ευρωζώνη.

Η αρμόδια υφυπουργός Γιοχάνα Σαρχιμάα, δήλωσε σχετικά με την έναρξη των συζητήσεων στο φιλανδικό κοινοβούλιο:»Δεν έχουμε ορίσει ακόμη την ημερομηνία, όμως μια προκαταρκτική συζήτηση θα γίνει πιθανότατα κατά τη διάρκεια της ολομέλειας τις επόμενες εβδομάδες».

The post Ξεκινούν οι συζητήσεις για αποχώρηση της Φιλανδίας από την Ευρωζώνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα